12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest în faţa sediului Colegiului Medicilor

Protest în faţa sediului Colegiului Medicilor

Mai multe familii care au avut de suferit din cauza unor medici au protestat ieri în faţa Colegiului Medicilor din Craiova, ţinând la piept fotografii cu cei dragi, care acum nu mai sunt în viaţă. Aceasta a fost modalitatea prin care oamenii au vrut să atragă atenţia asupra erorilor pe care le fac unii medici, greşeli care duc la pierderi de vieţi omeneşti. Şi totodată să ridice un semn de întrebare cu privire la rolul Colegiului Medicilor Dolj, care, prin neluarea unor decizii ferme de sancţionare a celor vinovaţi, încurajează cazurile de malpraxis. Protestatarii spun că au depus nenumărate sesizări la acest organism, dar au trecut luni bune şi nu au primit nici un răspuns, iar medicii profesează în continuare, deşi din vina lor au murit oameni.
Doru Vărzaru este unul dintre craiovenii care s-au aflat ieri în faţa sediului Colegiului Medicilor Dolj. Cu fotografia soţiei la piept, acesta a povestit întâmplarea tragică prin care a trecut. „Soţia mea a murit acum un an şi ceva, în urma unei naşteri prin cezariană. Copilul nostru nu o va cunoaşte niciodată, pentru că ea s-a stins din viaţă la două zile după ce l-a adus pe lume, din cauza cadrelor medicale care nu i-au administrat un anticoagulant. În zadar m-am adresat Colegiului Medicilor, nu s-a întâmplat nimic. Noi îi considerăm pe aceşti medici adevăraţi criminali, deşi ei se plimbă liberi, profesează şi poate nenorocesc alţi oameni“, este de părere Doru Vărzaru.
Alături de acesta s-a aflat şi familia lui Sorin Ovidiu Frăţilă, un tânăr care a decedat după ce a fost tratat de medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova. Alt protestatar a fost Dumitru Oprea, al cărui nepot a decedat la o săptămână de la naştere, familia fiind foarte afectată că şi-a pierdut primul copil.
Cu toţii au cerut să afle de ce persoanele dragi lor nu mai sunt. Protestatarii consideră că instituţia în măsură să le dea un răspuns, Colegiul Medicilor, tolerează şi muşamalizează cazurile de malpraxis.
Confruntaţi pentru prima dată cu o astfel de mobilizare, reprezentanţii medicilor s-au abţinut să facă declaraţii, fiind ocupaţi cu alegerile din cadrul acestui for. „Cei din conducere nu sunt prezenţi aici şi nu pot face declaraţii pentru că au loc alegeri. Cei care ar putea da explicaţii şi-au depus candidatura pentru următorul mandat şi nu pot face în aceste momente declaraţii, fiindcă s-ar considera că în acest mod pot influenţa alegerile. Este pentru prima dată când are loc un astfel de protest“, a declarat Simona Cotora, director economic în cadrul Colegiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII