5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞomerii, faţă în faţă cu angajatorii

Şomerii, faţă în faţă cu angajatorii

Aproximativ 100 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au întâlnit vineri, la Craiova, cu câţiva angajatori din Dolj în cadrul evenimentului „Dialogul Muncii“. Acesta reprezintă o nouă formă de mediere între angajatori și persoanele care își caută un loc de muncă, eveniment inițiat și organizat de Centrul pentru Reintegrarea Șomerilor Craiova și care se desfășoară în ultima zi de vineri a fiecărei luni. „Prin acest tip de evenimente încercăm să aducem mai aproape angajatorii şi persoanele care-şi caută un loc de muncă, beneficiari ai Centrului nostru. Angajatorii vin şi cu oportunităţi concrete, însă noi încurajăm şi discuţiile libere legate de ceea ce caută un angajator la un candidat sau cum trebuie să se prezinte un candidat la un interviu de angajare. Este important şi pentru cei care-şi caută un loc de muncă să treacă mai des prin experienţa aceasta a unui interviu sau măcar simularea unui interviu pentru a se putea prezenta mai bine în momentul în care se află la un interviu real“, a declarat Cristina Ispas, consilier forţă de muncă şi şomaj la Centrul pentru Reintegrarea Șomerilor Craiova.
 Persoanele aflate în căutarea unui job care au participat la evenimentul din Craiova fac parte din toate categoriile – de la tineri fără experienţă, până la persoane trecute de 45 de ani, cu experienţă, dar care nu-şi mai găsesc de lucru în domeniile în care au activat până acum. Angajatorii participanţi la eveniment au recrutat personal pentru pază şi protecţie, agenţi de vânzări în domeniul construcţiilor, dar şi personal HoReCa pentru Cipru şi Grecia. La eveniment a participat şi o firmă specializată în recrutare forţă de muncă. Din experienţa ediţiilor anterioare, participanţii îşi pot găsi un loc de muncă fie pe parcursul evenimentului, fie ulterior desfăşurării lui. „Angajatorul pleacă de la aceste evenimente cu CV-urile persoanelor care-şi caută un loc de muncă şi, în cazul în care vor apărea în firmă posturi după o lună, două de la întâlnire, apelează la CV-urile primite aici“, a precizat Cristina Ispas. Vineri, evenimente similare cu cel din Craiova s-au mai desfăşurat în Târgu Jiu, Drăgăşani şi Corabia.
În urma acțiunii „Dialogul Muncii“ din luna octombrie au fost angajați șapte dintre beneficiarii Centrului pentru Reintegrarea Șomerilor Craiova. Acest tip de acţiuni se desfăşoară în cadrul proiectului „Munca pe primul loc“, cofinanţat prin POS DRU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII