17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt ani de închisoare pentru un taximetrist

Opt ani de închisoare pentru un taximetrist

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la opt ani de închisoare pe Marius Duţă, de 37 de ani, taximetristul din Caracal care, în februarie 2010, a omorât în bătaie un şofer cu care avusese o tamponare uşoară în trafic.
Duţă a fost trimis în judecată în iulie 2010 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceştia preluând dosarul de la procurorii din Olt, care nu dispuseseră nici o măsură faţă de suspect.  În urma anchetei s-a stabilit că, pe 8 februarie 2010, maşina condusă de taximetristul Duţă pe o stradă din Caracal a intrat în coliziune cu autoturismul condus din sens opus de Marcu Oprea, de 66 de ani. În urma tamponării uşoare, taxiului condus de Duţă i-a fost avariată o oglindă retrovizoare. Pentru că Oprea nu a oprit, taximetristul s-a luat cu maşina după el şi l-a ajuns când încerca să parcheze în faţa blocului în care locuia. După un schimb de cuvinte, Duţă l-a luat la pumni pe Oprea, care a fost rănit şi transportat de urgenţă la spital. Ulterior, victima a fost transferată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a decedat pe 18 februarie din cauza leziunilor cerebrale suferite în urma bătăii primite. După ce a fost trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte, inculpatul a invocat Legea micii reforme în justiţie pentru a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei, însă Curtea de Apel Craiova a înlăturat dispoziţiile acestei legi la apel şi l-a condamnat la șase ani de închisoare.
Procurorii din Craiova au făcut recurs, iar miercuri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât să îl condamne pe taximetrist la opt ani de închisoare pentru omor calificat. Hotărârea Înaltei Curţi este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII