22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţista înjunghiată împlineşte 24 de ani

Poliţista înjunghiată împlineşte 24 de ani

Laura Georgiana Popescu, poliţista din Mehedinţi înjunghiată la sfârşitul săptămânii trecute în timpul unei misiuni în localitatea Poroiniţa, a fost avansată la gradul de agent principal pentru curajul cu care şi-a făcut meseria. Tânăra este în continuare internată în spital, însă este în afara oricărui pericol, iar astăzi este ziua ei de naştere şi împlineşte 24 de ani.
Chiar dacă se află pe patul de spital de ziua ei, poliţista nu este descurajată de ceea ce i s-a întâmplat şi spune că această experienţă a făcut-o să îşi dorească şi mai tare să acţioneze aşa cum trebuie atunci când este cazul. „Ştiam că meseria de poliţist este foarte riscantă, dar nu mă aşteptam să o păţesc aşa de repede, pentru că nu am decât un an de când am intrat în poliţie. Bine că am scăpat cu viaţă şi de acum înainte o să ştiu ce să fac dacă o să mă mai aflu în situaţii similare. Nu mă aşteptam să fiu înjunghiată. L-am văzut că este agresiv după cum vorbea, dar am încercat să-l liniştesc prin vorbe. Nu am văzut când a scos cuţitul, am simţit o lovitură puternică în abdomen şi apoi o căldură, dar nu am căzut. Am reuşit să îi pun cătuşele chiar dacă eram plină de sânge“, a povestit Laura Georgiana Popescu.
Tânăra nu a dorit să îi transmită nimic celui care sâmbătă noapte a înfipt cuţitul în ea. A spus doar că fiecare primeşte ceea ce merită.
„Nu doresc să îi spun nimic acelui om. Ştiu doar că fiecare o să fie pedepsit într-un fel, la un moment dat“, a mai spus poliţista.
Superiorii poliţistei au felicitat-o şi au avansat-o la gradul superior de agent principal, iar colegul său care l-a împuşcat pe agresor a fost felicitat şi recompensat cu o primă. „În cursul zilei de 15 noiembrie, pentru curajul şi devotamentul de care a dat dovadă în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie Popescu Laura Georgiana a fost avansată la excepţional în gradul profesional superior ierarhic, iar agentul de poliţie Conteanu Aurelian a fost recompensat pecuniar şi totodată, la începutul acestei săptămâni, consiliul de conducere l-a felicitat pe poliţist şi i-a înmânat o diplomă de excelenţă“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Mehedinţi.
Tânăra îşi va serba ziua de naştere la spital pentru că medicii nu o pot încă externa. Între timp şi starea bărbatului împuşcat s-a mai îmbunătăţit, dar este în continuare internat la terapie intensivă.
De cealaltă parte, justiţia şi-a făcut meseria şi doi dintre agresori au ajuns în spatele gratiilor pentru 30 de zile, iar alţi doi, fiind minori, sunt cercetaţi în stare de libertate, fiindu-le interzis să părăsească localitatea de domiciliu. „Faţă de L. Dumitru, L. A. şi B. I. s-au întocmit acte premergătoare pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, faţă de O. Georgică s-au întocmit acte premergătoare pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept al cuţitului în locurile publice, Tribunalul Mehedinţi dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile. Faţă de L. Dumitru s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faţă de L. A. şi B. I, fiind minori, instanţa de judecată a dispus cercetarea în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, dispunându-se măsura de siguranţă de a nu părăsi localitatea de domiciliu“, a mai declarat Nicolae Lohon.
Poliţista a primit un buchet de flori de la preşedintele Traian Băsescu, felicitând-o pentru curajul cu care şi-a făcut meseria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII