27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVestul Sălbatic de Mehedinţi

Vestul Sălbatic de Mehedinţi

Scandalagiii din Poroiniţa care au pus pe jar toată poliţia din Mehedinţi după ce unul dintre ei a înjunghiat-o pe poliţista de 23 de ani au băgat spaima în oamenii din localitate.
De şase luni, localnicii nu mai au telefonie fixă. Scandalagiii le-au tăiat cablurile de telefon şi stâlpii ca să le vândă, iar despre ameninţări nici nu mai vor să vorbească.
Cu toate astea, judecătorii i-au lăsat de fiecare dată în libertate. În timpul cercetărilor, polițiștii din cadrul IPJ Mehedinţi au avut surpriza să afle că unul dintre agresori, un minor de 17 ani, în ciuda vârstei, are un dosar penal destul de consistent. Procurorul de la Parchetul Mehedinţi a reţinut trei dintre scandalagii pentru 24 de ore şi a dat ordin să se facă mai multe percheziţii domiciliare la suspecţi.
„La ordinul procurorului de caz, s-a recurs la descinderi domiciliare la locuinţele celor trei care sunt reţinuţi, pentru că sunt suspecţi că au comis mai multe furturi de prin gospodării şi de pe domeniul public“, a declarat Alexandru Petrescu, comisar-şef la Poliţia Vânju Mare.
Oamenii sunt speriaţi de ce s-a întâmplat în ultima perioadă.  
„Am aflat şi noi ce s-a întâmplat cu poliţista. Ne pare foarte rău, dar cu aceşti hoţi şi criminali nu este de glumă. Pe noi ne terorizează de un an şi nimeni nu le face nimic. Nu ştiu cum reuşesc, dar de fiecare dată scapă de poliţie. Ne ameninţă, ne fură. Ne este frică să mai ieşim seara din casă. Am rămas şi fără telefon fix din cauza lor pentru că au tăiat firele. Dacă şi acum îi lasă în libertate, o să fie prăpăd“, a spus o localnică.
Şeful Poliţiei de la Vânju Mare, care cu o seară înainte hotărâse să intervină în aplanarea conflictului doar cu o poliţistă de 23 de ani şi cu un poliţist la fel de tânăr, când a trebuit să acționeze pentru nişte simple percheziţii, unde s-au descoperit zece metri de cablu şi câteva bucăţi de fier şi cupru, a chemat două dube cu mascaţi specializaţi şi trei patrule.
„Se pare că suspiciunile s-au adeverit. Aceştia sunt autorii furturilor de cablu de telefonie şi alte obiecte de prin curţile oamenilor. În prezent sunt reţinuţi. Noi vom raporta tot ce s-a găsit aici. Din câte am înţeles de la oameni, sunt şi foarte periculoşi, iar acestora le este frică de ei“, a spus Alexandru Petrescu, comisar-șef.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII