20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlombări pe banii statului pe DN 66

Plombări pe banii statului pe DN 66

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va începe lucrările de plombare a Drumului Naţional 66, ce leagă localităţile Rovinari şi Bumbeşti-Jiu.     De modernizarea şoselei şi inclusiv de pregătirea carosabilului pentru iarnă trebuia să se ocupe firma maghiară Vegyepszer, care, în anul 2007, a câştigat licitaţia ce avea ca obiectiv reabilitarea a aproximativ 42 de kilometri din Drumul European 79. Acesta leagă oraşele Rovinari de Bumbeşti-Jiu. În ciuda faptului că au beneficiat de fonduri chiar şi în avans, ungurii nu s-au ţinut de contract şi nu au realizat decât 6% din lucrările care vizau şi reabilitarea de poduri şi podeţe, pe lângă asfaltarea propriu-zisă. Autorităţile locale împreună cu Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu au încercat să îi convingă pe ungurii de la Vegyepszer să pregătească pentru iarnă tronsonul de drum, însă nu au avut cu cine să discute.

Plombare pe 77.000 de metri pătraţi de şosea

Potrivit directorului Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, Ion Dina, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România i-a anunţat recent că de plombarea gropilor de pe DN 66 se va ocupa firma Gecor din Giurgiu, iar lucrările nu au nici o legătură cu finanţarea primită de firma din Ungaria. „S-a spus din partea conducerii Companiei că acel contract cu firma Vegyepszer va fi reziliat şi că de plombare se va ocupa firma din Giurgiu. Lucrările vor începe din această săptămână, după cum am fost informaţi, şi vizează plombarea gropilor pe o suprafaţă totală de 77.000 de metri pătraţi, pe drumul dintre Rovinari şi Bumbeşti-Jiu. Pe cei de la firma din Ungaria nu i-am mai văzut, nu ştiu ce se mai întâmplă cu situaţia lor. E bine că s-a luat decizia să se plombeze drumul, să fie pregătit pentru iarnă“, a declarat Ion Dina, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.   

Nu ştie nimeni când va fi reziliat contractul

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că instituţia pe care o conduce a fost informată la nivel local despre începerea lucrărilor de plombare a  tronsonului de drum ce leagă cele două oraşe. Călinoiu susţine că nu a reuşit însă să afle dacă statul a reziliat contractul încheiat în 2007 cu firma Vegyepszer din Ungaria. „Există această intenţie de a începe plombarea drumului şi este bine că se face acest lucru. Nu puteam intra în iarnă cu drumul distrus. Eu nu înţeleg de ce nu se acţionează cu fermitate în ceea ce priveşte rezilierea contractului, pentru că orice lună trecută înseamnă întârzieri suplimentare la reluarea lucrărilor, când sezonul o va permite. Plus că mai este o întreagă procedură la reziliere care poate fi contestată. Apoi trebuie organizată o nouă licitaţie cu termene, cu anunţuri, poate şi contestaţii şi va trece destul timp şi totul se va prelungi. În loc să discutăm de modernizarea tronsonului care trece prin Defileul Jiului, suntem în aceeaşi fază cu tronsonul Bumbeşti-Jiu – Rovinari ca în urmă cu patru ani“, a menţionat şeful Consiliului Judeţean Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII