11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştirti

piese de teatru în peşteră
Peste 200 de persoane au înfruntat marţi seară frigul şi au urmărit două piese de teatru puse în scenă în Peştera Bolii din judeţul Hunedoara, evenimentul fiind o premieră în România, informează Mediafax. Spectacolul a fost pus în scenă de Compania de teatru „Passe-Partout D.P.“ din Bucureşti în peştera care este un monument al naturii, aparţinând Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina. Piesele de teatru s-au jucat în aşa-numita „sală de concert şi dans“ a Peşterii Bolii, loc în care au mai avut loc concerte corale sau recitaluri de muzică clasică, iar pregătirile pentru amenajarea galeriei au început încă din luna august. Chiar dacă marţi seară temperatura în peşteră nu a depăşit 5 grade Celsius, cei prezenţi au fost încântaţi.

Bogdan Georgescu, premiat de ambasada Irlandei
Dramaturgul Bogdan Georgescu este câştigătorul Irish Embassy Award for an Emerging Romanian Playwright, informează un comunicat al organizatorilor. Radu Popescu, George Ştefan şi Bogdan Georgescu sunt cei trei dramaturgi care s-au aflat pe lista scurtă pentru distincţia în valoare de 1.000 de euro, acordată de Ambasada Irlandei la Bucureşti. Cele trei texte luate în considerare în concurs au fost „Testament“, de Radu Popescu, „Dacă te naşti luni, probabil vei muri vineri“, de George Ştefan, şi „Casa Poporului“, de Bogdan Georgescu. Pe lângă premiul în bani, câştigătorului i se va traduce opera în limba engleză, în colaborare cu un autor irlandez, şi va avea şi un spectacol-lectură la Abbey Theatre din Dublin, teatrul naţional al Irlandei.

ONB împlineşte 90 de ani
Opera Naţională Bucureşti (ONB) va găzdui, pe 27 noiembrie, la ora 18.30, Gala „Maeştrii Scenei Lirice. Opera 90“, spectacol-eveniment care marchează împlinirea a 90 de ani de la instituţionalizarea teatrului liric bucureştean. La eveniment sunt invitaţi artişti, foşti angajaţi ai instituţiei, din ţară şi din străinătate, care şi-au încetat între timp activitatea. Conducerea ONB va acorda şi diplome onorifice artiştilor care au reprezentat instituţia începând cu anul 1921. Întâlnirea va cuprinde momente artistice, fragmente celebre din opere şi spectacole de balet. Manifestarea va fi prezentată de Marius Constantinescu, iar accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Simon Toyne vine în România
Simon Toyne, autorul best-sellerului internaţional „Sanctus“, va veni în România în perioada 24 – 26 noiembrie pentru a-şi lansa cartea. Autorul britanic îşi va prezenta romanul pe 24 noiembrie, la magazinul Cocor din Bucureşti. La eveniment şi va fi prezent şi Andrei Gheorghe (ambasador de brand Editura All) şi Mario Demezzo (vicepreşedinte al Grupului Editorial All). „Sanctus“ este primul roman al lui Simon Toyne, parte a unei trilogii. Autorul s-a născut în 1969, la Cleethorpes, în Marea Britanie. Timp de douăzeci de ani a lucrat în televiziune, ca scenarist, regizor şi producător. I-a intervievat, printre alţii, pe Omar Sharif, Michael Caine, Peter Fonda şi Steven Spielberg. Programele de televiziune la care a lucrat au primit numeroase premii, de la BAFTA la Best Makeover Show.

Idila prinţesei Diana, ecranizată
Idila prinţesei Diana cu medicul chirurg despre care se spune că a fost marea iubire a vieţii ei va fi ecranizată, rolul principal urmând să fie interpretat de actriţa americană Jessica Chastain, informează presa britanică. Filmul, intitulat „Caught In Flight“, va fi realizat la Hollywood. Medicul de origine pakistaneză Hasnat Khan lucra la un spital din Londra când a început povestea de iubire cu prinţesa Diana. Idila a durat doi ani. Se spune că Diana ar fi fost atât de îndrăgostită de el, încât era dispusă să treacă la religia islamică. Actriţa care va juca rolul prinţesei decedate în accidentul de maşină din 1997 are 30 de ani şi este cunoscută în special pentru rolurile din două filme de top lansate anul acesta – „The Tree of Life“ şi „The Help“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS