21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOrtac mort la Cariera Lupoaia

Ortac mort la Cariera Lupoaia

Un angajat al Carierei Lupoaia, din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, şi-a pierdut viaţa ieri-dimineaţă, în urma unui accident de muncă. Marian Nistoran, de 42 de ani, se pregătea să iasă din şut, iar, la un moment dat, o grindă din zona unui abataj s-a desprins şi s-a prăbuşit peste ortac. Bărbatul a murit pe loc, nemaiputând fi salvat, în ciuda intervenţiei rapide a colegilor săi de serviciu şi a cadrelor medicale care au ajuns la faţa locului. O echipă formată din inspectori de muncă, poliţişti şi procurori a început ieri o anchetă la Cariera Lupoaia, pentru a stabili condiţiile în care s-a produs accidentul de muncă care a condus la moartea angajatului Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.
„Accidentul s-a produs în jurul orei 3.30. La abatajul 5 de la Mina Motru – Sector Lupoaia s-a produs o surpare de steril pe secţia 6-7. Secţia 7 a fost asigurată cu trei grinzi şi pod din bile de brad şi filate. În timp ce se făcea pregătirea pentru montarea stâlpilor la grinzile de pe secţia 7, din tavan, dinspre secţia 6 s-a desprins un bulgăre de steril care în cădere a rupt asigurarea de lemn. Grinda din dreapta s-a rupt şi l-a lovit la cap pe ajutorul de miner Marian Nistoran, accidentându-l mortal. Persoana implicată în accident avea 42 de ani, o vechime în muncă de 22 de ani şi patru luni. Doi inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj se ocupă de caz“, a declarat George Romanescu, inspectorul-şef al Inspectoratului teritorial de Muncă Gorj.  
Potrivit conducerii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Marian Nistoran locuia în Motru, era căsătorit şi avea două fete, una de 18 ani, iar cealaltă de 15 ani. Familia minerului decedat va primi un ajutor financiar din partea unităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS