24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedinta romilor din Strehaia a fost eliberată

Preşedinta romilor din Strehaia a fost eliberată

Preşedinta romilor din Strehaia, Stela Mihai, a fost prezentată vineri Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă, după ce joi seară fusese reţinută pentru 24 de ore în arestul IPJ Mehedinţi. Împreună cu preşedinta romilor, au mai fost reţinute trei persoane.
La ieşirea de la audieri, înainte să urce în duba poliţiei, Stela Mihai a declarat că este vorba de presiuni politice făcute asupra sa şi că este nevinovată. Romii care au venit în faţa sediului Parchetului nu au recunoscut că au probleme cu legea, ci au spus că aşteaptă ca o rudă de-a lor să nască.
„Cine v-a spus că Stela este arestată v-a minţit, poliţia minte! Noi suntem aici că aşteptăm să ne nască o rudă la spital, nu suntem la poliţie“, a declarat un bărbat rom.
Stela Mihai este acuzată de încasări ilegale de TVA de circa un milion de euro, fiind vorba despre un dosar separat de acela în care este acuzată, alături de alte patru persoane, că a livrat pământ în loc de cărbune Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, prejudiciul creat fiind de 30.000 de lei.
Propunerea procurorilor de arestare preventivă a fost respinsă de Judecătoria Severin pe motiv că Stela Mihai nu prezintă pericol social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII