14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare pentru agentul pistolar

Închisoare pentru agentul pistolar

Agentul din cadrul Poliţiei Locale Băileşti care, în seara de 17 aprilie, în localitatea Cioroiaşi, a rănit cu o sabie şi un pistol trei persoane, a fost condamnat vineri la trei ani şi jumătate de închisoare.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, în seara de 17 aprilie, Costel Moandă, de 35 de ani, a avut un conflict cu Marian Radu, de 24 de ani, într-un bar din comuna Cioroiaşi.
În apărarea lui Moandă a intervenit Cătălin Negreţ, de 32 de ani, agent în cadrul Poliţiei Locale Băileşti, care a tras un foc în aer cu pistolul neletal pe care îl deţinea legal, iar de partea lui Radu – fraţii Ionel şi Florel Dumitraşcu, de 37, respectiv 42 de ani.
După scandal, agentul Negreţ a plecat la Băileşti, însă s-a întors în scurt timp, înarmat cu o sabie, un pistol, un cuţit şi o bâtă. Procurorii au consemnat în rehizitoriu că agentul Negreţ a oprit maşina în faţa barului şi a coborât ţinând în mână o sabie cu mânerul căreia i-a lovit în cap pe fraţii Dumitraşcu şi pe Radu, care erau pe terasă. Ulterior, Negreţ l-a înjunghiat în abdomen cu sabia pe Florel Dumitraşcu, după care a scos pistolul şi a tras în direcţia celor trei. Proiectilele de cauciuc i-au lovit în faţă pe fraţii Dumitraşcu, iar pe Radu – în zona abdominală. Cei trei răniţi au fost transportaţi la Spitalul din Băileşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar Florel, care a fost rănit grav, a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Craiova. În aceeaşi zi, agentul Negreţ a fost reţinut de poliţişti, care au început cercetările pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, port ilegal de armă albă, loviri şi alte violenţe şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
În iunie, Cătălin Negreţ a fost trimis în judecată, iar vineri Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la trei ani şi șase luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat. Instanţa a mai dispus ca agentul să plătească 2.484 de lei Spitalului de Urgenţă Craiova şi a confiscat de la acesta un pistol cu bile de cauciuc, o sabie, un cuţit şi o bâtă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII