21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima ediţie a târgului de adopţii câini

Prima ediţie a târgului de adopţii câini

Soluţia găsită de municipalitatea din oraşul lui Brâncuşi pentru a scăpa de câinii comunitari a dat roade doar pe jumătate. Primăria Târgu Jiu a organizat sâmbătă pentru prima dată un târg de adopţii câini comunitari. Vremea rece şi ploaia i-au ţinut departe pe cetăţeni de ţarcul amenajat în Parcul Central.
În acest loc, SC Edilitara Public a adus 30 de câini comunitari, pe care a încercat să îi ofere spre adopţie târgujienilor iubitori de animale. Din cele 30 de animale vaccinate, sterilizate şi crotaliate, doar jumătate şi-au găsit un nou stăpân şi nu mai sunt în îngrijirea Primăriei Târgu Jiu. Directorul SC Edilitara, Alexandru Zaharia, a declarat că următorul târg de adopţii va fi organizat în luna mai, iar cel din toamnă în luna septembrie, pentru a fi mai cald, iar cetăţenii să vină în număr mai mare la locul de unde pot să adopte un câine. De altfel, târgujienii pot adopta în continuare câini comunitari de la adăpostul canin din zona CET, acolo unde există peste 300 de animale.

Căţea adoptată de purtătorul de cuvânt

Una dintre persoanele care au venit sâmbătă în Parcul Central pentru a adopta un câine comunitar a fost purtătoarea de cuvânt a Primăriei din Târgu Jiu, Ramona Evulescu. Aceasta a luat acasă o căţeluşă. Prezent la târgul de adopţii câini comunitari, viceprimarul Ioan Roman Bărbuţi a declarat că orice soluţii ar încerca primăriile ca să rezolve problema câinilor comunitari nu vor fi eficiente în lipsa unei legislaţii unitare, la nivel de ţară.
În peste 20 de ani, autorităţile din Târgu Jiu nu au reuşit să strângă de pe străzi câinii comunitari. În cartiere mai sunt pisici, iar la subsolurile blocurilor şobolani. Altă problemă ar fi şi cea a cailor lăsaţi liberi pe străzi de către romii din cartierele Meteor şi Obreja.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII