24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOraşe în care oamenii se încălzesc cu lemne

Oraşe în care oamenii se încălzesc cu lemne

Odată cu scăderea temperaturilor, locuitorii din Orşova își încălzesc apartamentele cu sobe din teracotă sau, în cel mai rău caz, de cărămidă.
 În 2002, municipiul Orşova a renunţat la sistemul de termoficare şi de atunci oamenii se încălzesc cu lemne. În ultimii ani, administraţia locală a încercat să obţină fonduri pentru a reintroduce sistemul de termoficare, însă nu a reuşit. Orşovenii spun că au renunţat să mai spere că vor scăpa vreodată de sobe.
Și în cartierul Schela Cladovei, din Drobeta Turnu Severin, este aceeași situație, deși, cu ani în urmă, aici a existat un punct termic. Reprezentanţii Serviciului de Termoficare spun că au început un studiu pentru racordarea cartierului la centrala termică, dar au renunţat pentru că era nevoie de prea mulţi bani.
„Acum patru ani a existat intenţia de a lega cartierul Schela Cladovei de sistemul de termoficare al oraşului. S-a făcut o documentaţie, dar s-a abandonat. Era valoare mare. În plus, blocurile nu mai au reţea de distribuţie“, a declarat Cornel Dumangiu, şeful Serviciului de Termoficare.
Oamenii se plâng că încălzirea cu lemne nu este o soluţie, pentru că şi lemnele sunt scumpe, iar depozitarea le pune probleme. „Ne considerăm marginalizaţi şi am impresia că nici nu se va rezolva vreodată situaţia noastră. Ne încălzim cu lemne, dar este foarte greu, pentru că sunt scumpe şi, în plus, depozitarea este dificilă. Stăm cu maldărele de lemne pe terasă. Pentru lunile de iarnă cheltuim aproape 2.000 de lei pe lemne. Cred că şi cu facturile la încălzire am ajunge tot acolo, dar am fi şi noi în rândul lumii“, a spus un locatar din cartierul Schela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII