16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalItalienii nu mai sunt doriți la UATAA Motru

Italienii nu mai sunt doriți la UATAA Motru

Investitorii italieni de la firma ESCO, consideraţi parteneri strategici ai Consiliului Local Motru, prin numeroasele facilităţi pe care le-au primit, nu mai sunt agreaţi de municipalitate. Italienii au semnat la sfârşitul anului 2010 un contract de colaborare cu autoritatea locală, înţelegere consfinţită şi printr-o hotărâre a consiliului local. În schimbul unor facilităţi mai mult decât convenabile, investitorii italieni trebuia să modernizeze şi să retehnologizeze Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din localitate. Valoarea promisă a investiţiilor în lucrările care trebuia să fie executate la prestatorul de servicii se ridica la câteva milioane de euro. A trecut mai bine de un an de când parteneriatul trebuia să fie pus în practică, însă la Motru nu şi-a făcut încă simţită prezenţa vreun angajat al firmei ESCO.

Vor să rezilieze contractul

Şefii Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă iau în calcul rezilierea contractului, în condiţiile în care ar putea găsi şi alţi investitori care să beneficieze de facilităţile oferite de comunitatea locală. Dacă ar fi retehnologizat şi modernizat furnizorul de apă caldă, căldură şi energie electrică, italienii ar fi beneficiat de 80% din profit. La rândul ei, comunitatea locală s-ar fi mulţumit cu diferenţa de 20%. Nici aşa investitorii nu au fost convinşi să profite de ceea ce le-a fost oferit.
„Contractul nu a fost încă reziliat, dar va fi reziliat în condiţiile în care nu ne aduce nici un fel de beneficii. Toată lumea ar fi profitat de pe urma acestei investiţii şi mai ales italienii. Nu cred că undeva pe glob mai primeau 80% din beneficii în urma unei astfel de investiţii. Dacă ar fi fost realizată investiţia, peste puţin timp ar fi trebuit să o inaugurăm“, a declarat Eugen Corcoată, directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS