10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul dă bani pentru căldură

Guvernul dă bani pentru căldură

Primăria Craiova va primi de la guvern 19.283.000 de lei, bani care vor merge către Complexul Energetic în contul debitelor pe care le are Regia Autonomă de Termoficare (RATf). Suma reprezintă subvenţii restante de la bugetul de stat şi va stinge o parte din datoria de 170 de milioane de lei pe care o are furnizorul de căldură şi apă caldă al oraşului. „Banii vor fi utilizaţi exclusiv pentru achitarea datoriilor pe care le avem către Complex“, a precizat Tatian Tudorache, directorul RATf Craiova. Administraţia locală speră să se deblocheze situaţia creată în oraş după ce CET II Craiova a întrerupt furnizarea agentului termic pentru jumătate din punctele termice şi o mare parte a populaţiei a rămas fără apă caldă şi căldură.                                                            
„Am discutat săptămâna trecută cu secretarul de stat pentru comunităţile locale, Gheorghe Emacu, şi cu alţi reprezentanţi din Ministerul Administraţiei şi Internelor, care mi-au promis sprijin pentru deblocarea acestei situaţii. Le mulțumesc pentru că s-au ţinut de cuvânt şi, aşa cum am promis la rândul meu, astfel se rezolvă problema furnizării apei calde şi a căldurii, în perioada următoare. Regret faptul că unii au speculat electoral o astfel de situaţie, încercând să-şi facă imagine pe seama problemelor cu care se confruntă populaţia oraşului. Craiovenilor de bună-credinţă le garantez că au un primar căruia îi pasă de problemele lor. În perioada următoare vom demara acţiuni concertate de recuperare a debitelor de la cetăţeni, pentru că nu putem lăsa familiile care plătesc din Craiova să sufere din cauza datornicilor. Nu vom tolera rău-platnicii, iar asociaţiile cu mari debite vor avea în continuare de suferit, dacă nu se înţelege că trebuie recuperate restanţele“, a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.

Unii craioveni primesc căldură

Regia Autonomă de Termoficare furnizează, începând de ieri, căldură asociaţiilor de proprietari care nu înregistrează restanţe şi care au făcut o solicitare în acest sens. Şapte puncte termice (PT) livrează în regim normal apă caldă şi căldură. Acestea sunt PT21 Brazda lui Novac, care deserveşte trei asociaţii de proprietari, PT Horia, la care sunt arondate două asociaţii de proprietari, PT 6 Calea Bucureşti, care livrează căldură către cinci asociaţii, PT Patria, de care aparţin şase asociaţii, PT 7 Valea Roşie, la care este arondată Asociaţia 14 Eroilor, şi PT 2 şi 21 din Brazda lui Novac, care furnizează agent termic Asociaţiei 3 Brazdă. Reprezentanţii Termoficării spun că doar 18 asociaţii primesc apă caldă şi căldură în acest moment, la acestea adăugându-se şi 50 de instituţii, creşe, grădiniţe, şcoli, spitale. „Noi suntem pregătiţi să furnizăm căldură unui număr mai mare de asociaţii, respectiv 150 de asociaţii de proprietari pot solicita şi primi căldură. Din păcate, în decursul zilei de ieri (luni – n.r.) am debranşat alte cinci asociaţii de la apă caldă. Restanţierii nu vor primi căldură“, a precizat directorul tehnic al RATf Craiova, Nicolae Degeratu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII