21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParchetul Gorj explică ascunderea lui Diţescu în garajul instituţiei

Parchetul Gorj explică ascunderea lui Diţescu în garajul instituţiei

Biroul de relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a oferit ieri câteva explicaţii cu privire la faptul că medicul Damian Diţescu, urmărit penal pentru neglijenţă în serviciu cu urmări deosebit de grave, s-a ascuns vineri în garajul Parchetului judeţean. Vineri dimineață, trei medici, printre care şi Damian Diţescu, au fost chemaţi la audieri la sediul Parchetului Gorj. Medicii Cătălin Tănase şi Dan Radu Popescu au părăsit sediul Parchetului la prânz, după audieri, însă medicul Diţescu nu a vrut să iasă de frica presei. Pentru că trecuseră deja minute bune de când programul de lucru al instituţiei se încheiase, jandarmul de serviciu a început să-l caute pe medic, pe care l-a găsit, până la urmă, ascuns în garaj.
„La sfârşitul programului de lucru, mai precis la ora 16.10, conducătorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a fost informat de către jandarmul de serviciu că din registrul de evidenţă a intrărilor şi ieşirilor din unitate rezultă că unul dintre cei trei medici, respectiv Diţescu Damian, nu a părăsit sediul Parchetului. Domnul prim-procuror a solicitat aplicarea regulamentului în vigoare, care precizează că după terminarea programului de lucru nici o persoană nu poate rămâne în sediul instituţiei fără aprobare. În consecinţă, personalul de pază a procedat la verificarea încăperilor instituţiei. Medicul nu a fost găsit. Acelaşi personal a procedat şi la evacuarea medicului Diţescu Damian, care a fost găsit în garajul Parchetului Gorj. Regulamentul de ordine interioară, cel privind paza şi protecţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a fost respectat în acest caz. Cercetările penale în cauză continuă, în condiţii de deplină legalitate“, se spune în comunicatul de presă al Parchetului Gorj.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au început urmărirea penală într-un dosar în care se fac cercetări privind pe cei doi bebeluşi morţi la naştere în spitalele din oraşele Târgu Cărbuneşti şi Novaci. Procurorul de caz a început urmărirea penală în cauză faţă de trei medici şi faţă de cele două spitale orăşeneşti, pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS