5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrupare de carderi, la judecată

Grupare de carderi, la judecată

Procurorii doljeni au dispus săptămâna trecută trimiterea în judecată a 13 persoane, membre ale unui grup infracţional care îşi întinsese tentaculele pe teritoriul unor state ca SUA, Mexic, Republica Dominicană, Columbia sau Argentina, unde comiteau infracţiuni cu cărţi de credit

La sfârşitul lunii aprilie, după mai multe luni de supraveghere, oamenii legii i-au reţinut pe Mirel Orbuleţu, Dorin Popescu, Florin Cristea şi Marin Cătănescu, membrii unui grup specializat în comiterea de infracţiuni cu carduri pe teritoriile altor state. Primii doi au fost ridicaţi în timp ce se întorceau din Bulgaria, de unde cumpăraseră aparatură pentru copierea datelor cardurilor de credit, iar ultimii au fost reţinuţi după percheziţiile domiciliare făcute de ofiţeriii BCCO în Craiova. Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au încheiat cercetările în acest dosar şi i-au trimis în judecată în stare de arest pe cei patru şi pe Gabriel Băluţă, alte opt persoane fiind judecate în stare de libertate. Faţă de alte opt persoane procurorii DIICOT au dispus disjungerea cauzei şi cercetarea lor separată.
Anchetatorii au stabilit că Petrişor Orbuleţu, Dorin Popescu, Florin Cristea, zis Vide, Gabriel Băluţă, Marin Cătănescu şi Florentina Micu, în toamna anului 2010, au pus la cale un plan ce presupunea obţinerea, prelucrarea şi rescrierea datelor cardurilor bancare, retragerea de bani cu cardurile falsificate de pe teritoriul SUA sau altor state care permit încă folosirea cardurilor fără cip. De asemenea, procurorii doljeni spun că membrii grupului au speculat faptul că puteau transfera bani prin Western Union prin folosirea unor identităţi fictive, dar şi către „săgeţi“. În final banii erau împărţiţi în mod egal între membrii grupului.

Interceptări pe bandă rulantă

Procurorii DIICOT au consemnat în rechizitoriul prin care i-a trimis pe cei 13 inculpaţi în judecată că probe ale activităţii lor de pe teritoriul Italiei, SUA sau Argentinei sunt chiar convorbirile telefonice ori comunicările făcute prin yahoo messenger.
Pe 17 februarie, a fost interceptată o convorbire între Florentina Micu şi Petrişor Orbuleţu, în care acesta se plângea că aparatura „plantată“ a mers numai o oră.
Orbuleţu: „Să-mi bag …., mă, dacă nu-ţi spun, că dacă nu am o… aşa, nişte… o stare de nervi, mă, mânca-ţi-aş să mor dacă te mint. Sâmbătă am muncit ce am muncit şi când ne-am întors acasă… ochelarii au mers o oră“.
O: „Bă, îţi vine să înnebuneşti“.
Micu: „Fir-ar ar ai dracu’ de ochelari“.
O: „Bă, mânca-ţi-aş, o oră, o oră… de… de îţi vine să-ţi iei câmpii. Ceva imposibil. Ce dracu’ să mai… i-am mai… “
De asemenea, membrii grupului vorbeau pe messenger despre ţările în care se mai poate „trage“ de pe carduri şi unde nu. O persoană îl ruga pe Florin Cristea, alias cerbnordic“, să o îndrume „undeva unde știi tu că se fac bani acuma“. „Păi în Europa nu mai merg pe nicăieri, nu mai e nici o ţară“, i-a răspuns Cristea.
Într-o altă disciţie purtată pe messenger de Cristea şi un anume „radu.alex3535“, primul se plângea că nu face nici un ban şi că nu mai rezistă singur. În baza probelor strânse, procurorii au dispus trimiterea inculpaţilor în judecată pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificare a instrumentelor de plată electronică şi spălare de bani. Unii inculpaţi sunt judecaţi pentru complicitate la comiterea acestor infracţiuni.

Mandate

Pe 14 octombrie, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea stării de arest a lui Cătănescu, Cristea, Orbuleţu şi Petrişor. Cei patru au făcut recurs, care s-a judecat luni la Curtea de Apel Craiova. Instanţa le-a respins recursul, astfel că inculpaţii vor fi judecaţi în continuare în stare de arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII