16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVindeau canabis din spatele casei

Vindeau canabis din spatele casei

Patru craioveni au fost arestaţi preventiv miercuri, după ce, în mai multe rânduri,
ofiţerii antidrog ai BCCO au reuşit să cumpere canabis de la aceştia

Potrivit procurorilor DIICOT, cercetările în acest caz au început încă din octombrie 2010, când ofiţerii BCCO au aflat că în Craiova există un grup infracţional condus de un anume Fotodin, care se ocupă cu vânzarea de droguri de risc, în special canabis. Procurorii au delegat ofiţerii BCCO să strângă informaţii despre grupul de vânzători de droguri, investigaţiile fiind făcute cu ajutorul unui poliţist sub acoperire. Ulterior, în urma verificărilor, s-a stabilit că grupul vizat era format din patru craioveni – Florin Degeratu, Cristian Lăţa,  Liviu Cojocaru şi Virgil Petcu.
Pe 22 octombrie, investigatorul sub acoperire l-a contactat pe Lăţa, iar cei doi s-au întâlnit în apropierea Târgului Romaneşti, după care s-au dus acasă la Cojocaru, pe strada Emil Racoviţă din Craiova. Acesta din urmă l-a sunat pe Degeratu, care a venit cu un plic cu canabis în schimbul căruia a primit 200 de lei. Ulterior, acelaşi poliţist sub acoperire a mai aranjat alte patru cumpărări autorizate de canabis de la Lăţa, iar după ce au strâns suficiente probe împotriva celor patru craioveni, marţi, anchetatorii au organizat flagrantul.
Investigatorul sub acoperire l-a sunat pe Degeratu şi a stabilit o întâlnire în parcarea magazinului real,-, din Craiova. Degeratu a venit cu BMW-ul său şi i-a dat poliţistului un pachet cu fragmente vegetale pentru suma de 300 de lei, după care au apărut şi ofiţerii antidrog care aşteptau în apropiere. În aceeaşi zi au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor patru craioveni, acasă la Degeratu fiind găsite câteva grame de canabis şi un pistol cu aer comprimat.
De asemenea, în spatele casei lui Degeratu din comuna Sadova a fost descoperită o cultură sălbatică de cânepă, din care era recoltat canabisul vândut în Craiova. În urma analizelor făcute la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, s-a stabilit că toate probele ridicate de la Degeratu conţineau tetrahidrocannabinol, substanţă proprie canabisului. Ieri, procurorii au cerut Tribunalului Dolj arestarea preventivă a celor patru, iar instanţa a emis mandate pentru 29 de zile pe numele lor. Toţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri în formă continuată.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII