12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi centre de asistenţă medicală permanentă în Mehedinţi

Noi centre de asistenţă medicală permanentă în Mehedinţi

Un nou centru de permanență s-a deschis în Drobeta Turnu Severin, pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Pacienţii se vor putea adresa centrului de permanenţă în fiecare zi de luni până vineri, dar și la sfârşit de săptămână sau în zilele de sărbătoare, programul fiind nonstop. Asistenţa medicală va fi asigurată de şapte medici de familie. Toxiinfecţiile alimentare, plăgile minore, căderile uşoare sau muşcăturile de animale sunt cazuri ce pot fi rezolvate de medicii ce vor asigura asistenţa la centrele de permanenţă.  
„Pacienţii aveau nevoie de mici ajutoare medicale, nu urgenţe majore pentru care să ajungă la spital şi, efectiv, nu aveau cui să se adreseze. Acest principiu al turelor de gardă, asigurat de medicii de familie, este benefic pentru pacienţi, pentru că aici pot veni să-şi facă tratamente de urgenţă sau pot veni pentru orice consultaţie“, a declarat Doina Borugă, preşedinta Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Mehedinţi.
Centrul de permanenţă are şi un număr de telefon, 0770/157.012, la care doctorii răspund nonstop pentru a prelua cazurile uşoare. Centrul de permanenţă medicală din Drobeta Turnu Severin nu este însă singurul, în scurt timp vor mai fi deschise alte două centre în Strehaia şi Vânju Mare, la care poate apela populaţia din teritoriu. Medicii spun însă că, dacă vor fi solicitaţi să preia un caz de la persoane cu domicilii în alte localităţi, nu vor refuza.
„Centrele de permanenţă de la Vânju Mare şi Strehaia se adresează populaţiei din zona teritorial-administrativă, dar nu împiedică nimeni accesul pacientului la centru“, a spus Miruna Constantin directoarea DSP Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS