13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedicii din policlinică, verificaţi la orar

Medicii din policlinică, verificaţi la orar

Conducerea Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu este decisă să facă ordine printre medicii angajaţi
ai policlinicii din oraş, care nu îşi respectă programul şi îndatoririle

Medicii de la cabinetele din cadrul policlinicii au avut parte, ieri-dimineaţă, de un control inopinat al reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj şi al celor din conducerea Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu. Controlul a fost efectuat la solicitarea managerului interimar al spitalului, medicul Vasile Stănculete, care este nemulţumit de faptul că există specialişti care fentează programul de lucru din unitatea medicală pentru a face un ban în plus la cabinetele medicale particulare. Doctorul Stănculete spune că, prin faptele lor, aceşti medici produc pierderi financiare bugetului spitalului. „Lunar, la aceste cabinete medicale private se duc cam 60.000 de lei, bani care ar putea intra la bugetul spitalului. Aşa, în aceste condiţii, ne intră nouă doar 10.000 de lei lunar. Trebuie să aducem mai mulţi bani la bugetul unităţii. Sunt medici care nu stau la programul din policlinică şi fac bani la cabinetele private din analizele pentru şcoala de şoferi. Nu am treabă cu ei dacă au colaborări în afara orelor de program de la policlinică, dar nu vreau să îi văd că nu îşi fac treaba în spital. Nu se poate. Trebuie făcută puţină ordine aici“, a spus managerul Vasile Stănculete. Au fost şi vor fi vizate în continuare cabinetele de psihiatrie, psihologie, oftalmologie, ORL, neurologie şi boli interne.

Nu a avut pârghiile necesare
 
Vasile Stănculete a fost medicul-şef al policlinicii vreme de cinci ani şi spune că a ştiut mereu de existenţa acestei probleme. În trecut, ca şef al policlinicii, nu a avut pârghiile necesare pentru a găsi soluţia: „Ştiu de ani buni că se practică acest lucru. După cum am zis, au voie să aibă colaborări, dar în afara programului din ambulatoriu. Să lucreze cât vor şi unde vor, dar nu pe timpul nostru, al spitalului. În trecut, când eram şef la ambulatoriu, am mers cu această problemă chiar şi la prefect. Nu aveam pârghiile necesare să o rezolv. Nimic nu s-a putut face. Acum e alta situaţia. Sunt director la spital, vom încerca să facem ordine. Este o problemă cu piaţa fişelor medicale, mai ales cu cele pentru şcoala de şoferi“, a spus managerul Vasile Stănculete.
Medicul Eugenia Căliman, directorul medical interimar al Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu, a declarat că în urma controlului de ieri nu au fost depistate nereguli grave: „Am verificat, într-adevăr, dacă medicii din ambulatoriu sunt la program. Nu cred că a ştiut vreunul dintre ei despre această verificare. Unul singur nu era la cabinet pentru că este la Bucureşti, internat. Am mai verificat şi dacă sunt medicamente la aceste cabinete, cum sunt grupurile sanitare. Aici au fost ceva probleme, era cam mizerie în unele. Vom întreba femeile de serviciu de ce nu îşi fac treaba“,  a spus directorul medical al principalei unităţi sanitare din Gorj.

Fără morfină

Pe lângă neregulile descoperite în ambulatoriu, conducerea spitalului trebuie să rezolve cât mai repede şi problema lipsei unor medicamente extrem de importante. De exemplu, pacienţii internaţi la Secţia oncologie nu primesc morfină, pentru că acest medicament nu mai există de trei ani în farmacia unităţii medicale. Potrivit Elenei Piţian, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu, problema va fi rezolvată până la sfârşitul acestei săptămâni. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS