14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMărinică şi Aurică, la penaltiuri

Mărinică şi Aurică, la penaltiuri

Viceprimarul Craiovei susţine că are un proiect prin care municipalitatea poate revigora fotbalul din Bănie. Primarul Antonie Solomon nu agreează însă varianta lui Mărinică Dincă, iar „meciul“ dintre cei doi ar putea ajunge până la loviturile de departajare.

Pentru a umple golul lăsat de dezafilierea Universităţii Craiova, autorităţile locale se gândesc la variante de revigorare a fotbalului din Bănie. Singura problemă este că ele nu coincid, pentru că în primărie nu s-a ajuns încă la un numitor comun. Viceprimarul Mărinică Dincă susţine că are un proiect legat de fotbal, preluat după modelul CFR Cluj, şi că îl va înainta municipalităţii.
„Pentru a se ajunge la o stare cât de cât de normalitate în Bănie în ceea ce priveşte fotbalul, am propus ca în perioada următoare Primăria Craiova să adopte modelul CFR Cluj: să luăm o echipă din Divizia D şi să o promovăm până în Liga I. În acest sens, avem deja o echipă în Craiova, şi anume cea aflată la Compania de Apă «Oltenia»“, a declarat Mărinică Dincă. „Dacă vom adopta această atitudine, cred că toţi iubitorii fotbalului vor susţine acest proiect şi sunt convins că vom avea foarte mulţi oameni de afaceri din Craiova care vor susţine proiectul propus de mine“, a adăugat „vicele“ Dincă.
Primarul Antonie Solomon are însă o altă părere. Edilul-şef al Băniei nu crede în proiectul viceprimarului şi susţine că fotbal în Craiova pe cheltuiala primăriei se va face doar atunci când vor exista suficienţi bani la buget şi doar în cadrul SCM, club finanţat de municipalitate.
„Acel proiect nu este al primăriei sau al consiliului local. Poate este al viceprimarului Dincă şi al lui Victor Piţurcă. Primăria deţine, este adevărat, 75 la sută din acţiuni la Compania de Apă şi are un cuvânt greu de spus acolo, dar acea echipă la care face Dincă referire nu este a companiei, ci a unora care vor şi ei bani pentru fotbal. Ce spun ei cu promovarea în prima ligă sunt vise. Dar ce treabă am eu cu ei?“, a fost reacţia lui Solomon. „Noi avem un club la primărie, Sport Club Municipal, care nu are însă secţie de fotbal, pentru că nu avem banii necesari. Dacă îi vom găsi, vom înfiinţa la SCM şi secţie de fotbal şi abia atunci putem vorbi de o echipă a primăriei, bineînţeles cu acordul consiliului local şi al craiovenilor. Dar mai e cale lungă până acolo“, a mai spus Antonie Solomon.

Stadionul „Ion Oblemenco“, plin de buruieni

 Disputa dintre cei doi ar putea ajunge până la loviturile de departajare şi poate nici atunci nu ar exista un învingător. Problema este că, indiferent de ce echipă ar putea lua locul Universităţii Craiova, ea nu ar avea unde să joace în acest moment. Stadionul „Ion Oblemenco“, acolo unde s-a scris gloria, dar şi decadenţa Ştiinţei, este în paragină. Dacă gazonul se prezintă foarte bine, tribunele arată ca după război. Buruienile au năpădit arena, iar în unele sectoare ele depăşesc şi un metru înălţime.
Autorităţile locale dau de înţeles că sunt la mâna justiţiei. „În ceea ce priveşte stadionul, având în vedere că la Tribunalul Braşov s-a declarat starea de insolvenţă a societăţii comerciale care administra clubul de fotbal, obligaţia de restituire a arenei «Ion Oblemenco» revine de această dată lichidatorului care a fost numit în cauză“, susţine viceprimarul Mărinică Dincă.
Acesta crede însă că, dacă se vrea, se poate face igienizarea arenei şi chiar într-un timp record, dând ca exemplu situaţia din 2010. „Starea în care se află acum Stadionul «Ion Oblemenco» a existat şi în primăvara şi vara anului 2010, când echipa de fotbal Universitatea Craiova juca la Severin. Odată cu întoarcerea echipei în Bănie, sub coordonarea primăriei, un număr important de voluntari şi de societăţi au pus umărul la reamenajarea stadionului într-un timp record de doar trei zile, în felul acesta fiind posibilă omologarea arenei pentru meciul imediat următor“, a precizat Dincă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

98 COMENTARII