12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComuna Podari, amendată pentru apa murdară

Comuna Podari, amendată pentru apa murdară

Inspectorii sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au amendat ieri Consiliul Local Podari cu 10.000 de lei pentru distribuirea de apă murdară populaţiei.
Potrivit DSP Dolj, sistemul centralizat de alimentare cu apă din localitate nu are autorizaţie sanitară de funcţionare, iar Consiliul Local al comunei Podari nici măcar nu a solicitat acest document. Şi totuşi, apa era distribuită populaţiei prin cişmelele stradale. „Staţia de apă funcţiona, deşi cu ocazia controlului din data de 1.09.2011 s-a interzis furnizarea apei către populaţie şi a fost avertizat consiliul local în privinţa acestei decizii“, se arată într-un comunicat al DSP Dolj.
Despre apa de la cişmelele stradale din Podari, inspectorii sanitari spun că nu este bună de băut şi sfătuiesc populaţia să îşi procure apă din alte surse. „Apa provine dintr-o sursă neconformă şi este nepotabilă din punct de vedere bacteriologic şi fizico-chimic, potrivit buletinului de analiză nr. 3019/ 01.09.2011 – număr de colonii la 220C şi număr de colonii la 370C – peste 300 şi buletinului de analiză nr. 994/01.09.2011 – amoniu – 12,78mg/l azotiţi – 2,5mg/l)“, se precizează în comunicatul DSP Dolj.
Reprezentanţii DSP Dolj mai spun că până acum populaţia nu a făcut sesizări despre calitatea apei şi nici medicii de familie nu au raportat cazuri de îmbolnăviri din cauza apei.
Pe lângă amenda aplicată, inspectorii DSP Dolj au interzis Consiliului Local Podari să mai livreze apă populaţiei prin sistemul centralizat, până la rezolvarea problemelor.
• Simona TUDOR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII