10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu venit banii pentru centrele de permanenţă

Au venit banii pentru centrele de permanenţă

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj va putea achita, din această săptămână, o parte din restanţele de la plata cheltuielilor administrative ale celor cinci centre de permanenţă din Dolj. „Este vorba de 87.320 de lei, reprezentând cheltuieli de administrare şi funcţionare pe lunile aprilie şi mai“, a declarat Daniela Gheorghe, purtătorul de cuvânt al CAS Dolj.
Totodată, CAS Dolj a făcut demersuri la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a obţine finanţare şi pentru celelalte două luni restante. „CAS Dolj a solicitat deschidere de credite pentru plata lunilor iulie (în sumă de 82.350 de lei) şi august (în sumă de 93.500 de lei), dar nu a primit încă sumele necesare. Sperăm să fie şi acestea achitate în cel mai scurt timp“, a precizat Daniela Gheorghe.
Aceasta a mai spus că plata sumelor aferente centrelor de permanenţă nu se efectuează din fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci din subvenţii de la bugetul de stat. Medicii de familie sunt nemulţumiţi de întârzierea plăţilor, însă deocamdată activitatea centrelor de permanenţă nu a fost afectată. Mai trebuie spus că întârzieri sunt doar la plata cheltuielilor de administrare şi funcţionare a centrelor, nu şi la plata serviciilor prestate de medici, care şi-au primit banii la timp.
În judeţul Dolj funcţionează centre de permanenţă la Amărăştii de Jos, Bulzeşti, Goicea, Pleniţa şi Sadova, în care medicii de familie oferă asistenţă medicală de urgenţă localnicilor în afara orelor de program al cabinetelor.
• Simona Tudor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU