11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAcuzaţii de malpraxis la Spitalul Târgu Cărbuneşti

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Târgu Cărbuneşti

Familia unei femei care a născut un copil mort acuză de malpraxis medicii de la Spitalul Târgu Cărbuneşti. Gravida a fost internată pentru a naşte la spitalul din Târgu Cărbuneşti, iar după nişte complicaţii a fost trimisă la cel din Târgu Jiu, unde a născut un copil decedat.

Spitalele din judeţul Gorj se confruntă din nou cu acuzaţii de malpraxis. De data aceasta, ele vin de la familia unui bebeluş care a murit în pântecele mamei sale. Gravida a fost internată pentru a naşte la spitalul din Târgu Cărbuneşti, iar după nişte complicaţii a fost trimisă la cel din Târgu Jiu, unde a născut un copil mort. Pentru tragedia petrecută, familia dă vina pe medicii de la Cărbuneşti, care nu au intervenit la timp. Elena Toarnă, de 31 de ani, a fost internată la Spitalul Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti pentru a naşte. Femeia se afla sub supravegherea medicului ginecolog Damian Diţescu, fostul manager al Spitalului din Bumbeşti-Jiu, închis de minister anul acesta. Pe toată perioada sarcinii, atât mama, cât şi bebeluşul au fost perfect sănătoşi.

Mama nu-şi poate reveni din şoc

Nenorocirea a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când femeii, care fusese internată joi, i s-a făcut rău. Medicii de la Cărbuneşti şi soţul Elenei Toarnă l-au anunţat pe doctorul Diţescu, care nu era în localitate. Acesta a spus că de gravidă se va ocupa medicul de gardă. Ionel Toarnă, de 34 de ani, tatăl bebeluşului decedat, a povestit că medicul de gardă nu s-a ocupat aşa cum trebuia de soţia sa. „Soţia mea s-a prezentat joi la spital, la sugestia medicului Diţescu, pentru investigaţii în vederea naşterii, și a fost internată. Sâmbătă noapte, la ora 4.00, a dat semne de naştere, doctorul de gardă Tănase nu ştiu cum a consultat-o, nu a luat decizii bune. Putea să aleagă orice, cezariană, naştere naturală, orice metodă, dar nu a făcut-o. (…) Doctorul de gardă a dat telefon după salvare, să nască la Târgu Jiu, dar era prea târziu. Copilul era deja mort. Au apărut complicaţii din cauza medicilor care au dat dovadă de lipsă de profesionalism şi au întârziat trimiterea soţiei mele la spitalul din Târgu Jiu. A aşteptat prea mult timp până să o trimită la Târgu Jiu, nu a vrut să îi facă nici cezariană. Medicii de la Târgu Jiu mi-au salvat soţia, dar cei de la Cărbuneşti mi-au omorât copilaşul“, a spus bărbatul. Din cauza celor întâmplate, mama bebelușului născut mort este în stare de şoc. Ionel Toarnă a spus că soţia sa abia face faţă situației, mai ales că nu au existat probleme pe perioada sarcinii.

Anchetează moartea bebeluşului

Conducerea Spitalului Orăşenesc Târgu Cărbuneşti va face o anchetă în acest caz, cel mai probabil şi reprezentanţii Colegiului Medicilor Gorj vor deschide o anchetă. „Vom analiza situaţia şi vom decide ce măsuri vor fi luate. Nu ştim exact ce s-a întâmplat, medicii de aici mi-au spus că nici mama şi nici copilul nu aveau probleme la ora 8.00 dimineaţa şi nu s-a considerat că este necesară o intervenţie privind naşterea. Problemele au apărut ulterior şi de aceea doctoriţa de gardă a considerat că trebuie chemată ambulanţa pentru a o transporta pe gravidă la Târgu Jiu“, a spus medicul Constantin Târziu, directorul Spitalului Târgu Cărbuneşti. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu spun că nu au nici o vină: „Fătul a trebuit scos prin intervenţie de naştere normală, în aceste cazuri nu se mai face cezariană. Mămica a născut acest făt şi s-a constatat că deja era mort. În acest moment, din câte mi-au zis medicii, mama este în stare bună fizică, fără probleme, dar se pare că îi va fi mai greu să îşi revină după o asemenea tragedie. Aşteptăm rezultatele necropsiei. Noi nu ştim exact ce s-a întâmplat pe drum şi ce au făcut medicii de acolo, dacă într-adevăr prezenta bătăi ale inimii (fătul – n.r.) la Cărbuneşti, aşa cum susţin. Mama a declarat că nu mai simţea copilul de aproximativ o oră, dar ambulanţa nu putea să facă o oră pe traseu între Cărbuneşti şi Târgu Jiu, mai ales că era o urgenţă“, a spus Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII