8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPromovabilitate scăzută în foarte multe licee din Dolj

Promovabilitate scăzută în foarte multe licee din Dolj

Rezultatele dinaintea contestaţiilor la examenul de bacalaureat din această toamnă au scos la iveală faptul că în Dolj există patru unităţi de învăţământ ai căror absolvenţi au picat în totalitate la această sesiune a examenului, procentul de promovabilitate pentru această sesiune fiind de 0%. La Centrul Şcolar „Beethoven“ au fost respinşi 19 elevi din 19, la Liceul „Mihai Viteazul“ din Băileşti au fost respinşi toţi cei 15 elevi care s-au prezentat din cei 18 înscrişi, iar la Grupul Şcolar Agricol Cârcea au fost respinşi toţi cei opt candidaţi prezenţi (din 19 înscrişi). O situaţie mult mai gravă este însă la Colegiul Tehnic „Costin Neninţescu“ din Craiova unde, după ce 41 nu s-au prezentat şi unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, nici unul dintre cei 120 de candidaţi care au rămas în examen nu a reuşit să ia note de trecere.

Istoria se repetă în cazul multor instituţii de învăţământ

În Dolj există o serie de unităţi de învăţământ care au avut rezultate slabe atât în vară, cât şi în toamnă. Dintre cei 277 de absolvenţi de la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Craiova, care s-au înscris la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, doar şapte au reuşit să promoveze examenul. Restul, fie au fost respinşi (216), fie nu s-au prezentat la examen (52), fie au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă (2). Situaţii similare sunt şi la Grupul Şcolar „Traian Demetrescu“ (din cei 242 de înscrişi, 13 au promovat, 173 au fost respinşi, 53 nu s-au prezentat, iar trei au fost eliminaţi din examen), la Grupul Şcolar „Matei Basarab“ (din cei 317 înscrişi, 26 au promovat, 227 au fost respinşi, 63 nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat din examen) şi la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“ (din cei 234 de înscrişi, 36 au promovat, 159 au fost respinşi, iar 39 nu s-au prezentat).

Şi elevii liceelor bune au picat în toamnă

De remarcat este faptul că nici elevii liceelor de prestigiu care nu au reuşit să ia bacalaureatul din prima încercare nu au reuşit să acumuleze prea multe cunoștințe pe timpul verii. Doar nouă dintre cei 22 de elevi picaţi în vară la CN „Carol I“ , CN „Fraţii Buzeşti“ şi la CN „Elena Cuza“ au reuşit să ia notă de trecere în această sesiune. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII