8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul manager al Maternităţii Giuleşti, audiat

Fostul manager al Maternităţii Giuleşti, audiat

Fostul manager al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, a fost audiat ieri, în calitate de inculpat în dosarul privind incendiul din 16 august 2010, iar în faţa instanţei au dat declaraţii şi actuala conducere a spitalului, precum şi fostul şef al Secţiei Neonatologie
În declaraţia dată ieri la Judecătoria Sectorului 6, care judecă dosarul privind incendiul din 16 august 2010, Bogdan Marinescu a afirmat că, deşi ştia că la Secţia de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi se confrunta cu lipsă de personal, nu putea să reducă activitatea pe secţie, deoarece primea în mod constant cereri de internare de la alte spitale din Capitală şi din alte judeţe.
De altfel, Marinescu a susţinut că, de mai multe ori, a transmis cereri către Ministerul Sănătăţii şi ulterior către Primăria Generală a Capitalei pentru angajarea unor asistente, însă acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece posturile erau blocate. Medicul a subliniat că, în ciuda tragediei care a avut loc în urmă cu un an, lipsa de personal din spital este resimţită şi în prezent.
În ceea ce priveşte eventualele probleme tehnice ale aparaturii din secţie, fostul manager al maternităţii a susţinut că asistentele aveau obligaţia de a consemna, la sfârşitul fiecărei ture, disfuncţionalităţile sesizate, afirmând şi că verificări tehnice ale aparaturii erau făcute periodic.
Totodată, Marinescu a afirmat şi că asistentele de la Terapie Intensivă aveau obligaţia de a sta în permanenţă în salon, iar atunci când erau nevoite să plece, ar fi trebuit să îşi asigure substituirea.
În ceea ce priveşte angajările, reprezentantul actualei conduceri a spitalului a afirmat că, potrivit legislaţiei în vigoare, se poate angaja o persoană doar în momentul în care şapte posturi sunt vacante.
La rândul său, medicul Ioan Adrian Toma, fostul şef al Secţiei Neonatologie a Maternităţii Giuleşti, a susţinut că problemele de personal au apărut începând cu anul 2009 şi s-au acutizat în 2010. Toma a spus că, în mai multe rânduri, a făcut demersuri pentru angajarea de noi asistente, având în vedere că nu avea competenţa de a cere transferuri de la alte secţii ale spitalului.
Instanţa a decis amânarea pentru următorul termen, cel din 19 septembrie, când vor fi audiaţi şi alţi inculpaţi din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS