8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de haşiş, trimişi în judecată

Traficanţi de haşiş, trimişi în judecată

Procurorii DIICOT au încheiat cercetările într-un dosar de trafic de droguri şi au dispus trimiterea în judecată a şase inculpaţi, printre care şi Costin Dascălu, tânărul care în 2007, în timpul unui scandal izbucnit în apropierea IML Craiova, a împuşcat un bărbat

Grupul de traficanţi de droguri format din Marian Boicea, zis Codiţă, Ionel Boicea, Marius Condoiu, Marius Călinescu, Costin Dascălu şi Florentina Dascălu a intrat în atenţia oamenilor legii în mai, anul acesta. Procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova au aflat că un anumit „Paranteză“ din Craiova vinde haşiş în diverse cluburi din localitate, drogurile fiind procurate din Portugalia.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că „Paranteză“ se numeşte Marius Călinescu, iar din interceptările telefonice au constatat că tânărul era „aprovizionat“ de un anume „Codiţă“, iar drogurile le depozita la „Mari“. Aceştia din urmă au fost identificaţi ca fiind Marian Boicea, respectiv Marius Condoiu. Ulterior, pentru a stabili modul de operare al grupului, procurorul de caz a apelat la un investigator sub acoperire. Pe 24 mai, poliţistul a reuşit să cumpere de la Costin Dascălu 1,8 grame de haşiş, care era „bun rău de tot… aicea în Craiova se vinde ca pâinea caldă“, după cum îi făcea reclamă Dascălu.
Acelaşi investigator a cumpărat pe 30 mai 3,76 grame de haşiş de la Dascălu şi 1,57 grame de la sora acestuia, Florentina.

Traficau „bolţari“

Anchetatorii au pus probele cap la cap şi au stabilit că în fruntea grupului se afla Marian Boicea, care îi trimitea drogurile din Portugalia fratelui său, Ionel Boicea. Acesta primea coletele şi le transmitea lui Condoiu, care le oferea spre vânzare dealerului Marius Călinescu. Ca distribuitori erau folosiţi fraţii Costin şi Florentina Dascălu.
Din analiza convorbirilor telefonice, procurorii au constatat că tinerii foloseau diverse denumiri pentru droguri, de exemplu „adidaşi“, dar, mai ales, termenul de „bolţari“.
Tot din interceptări, pe 28 iunie, anchetatorii au aflat că Marian Boicea urma să trimită un alt colet în ţară. „…duminică am pus un bagaj acasă… cu nişte ciocolată, nişte biscuiţi pentru soră-ta, pentru Lidia, înţelegi?… o să apară autocarul… o să te sune ei“, l-a anunţat Marian Boicea pe fratele său.
Ulterior, pe 30 iunie, ofiţerii BCCO Craiova au organizat un flagrant şi l-au „săltat“ pe Ionel Boicea, care ridicase coletul de la Autogara Nord. Pe lângă diverse dulciuri, băuturi şi cafea, într-un răţoi de pluş, oamenii legii au găsit 28 de batoane de haşiş (360 de grame), iar într-un puzzle o placă de 100 de grame din acelaşi drog.
În aceeaşi zi au fost făcute percheziţii la domiciliile inculpaţilor Ionel Boicea, Marius Condoiu, Marius Călinescu şi la domiciliul comun al fraţilor Dascălu Costin şi Florentina. Dascălu a reuşit să fugă, în prezent fiind dat în urmărire, ca şi Marian Boicea. O altă probă pusă la dosar de anchetatori au fost amprentele ridicate de pe drogurile din colet, care îi aparţin lui Marian Boicea.
În baza probelor strânse, pe 23 august, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a celor şase persoane pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII