29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria luptă cu omizile

Primăria luptă cu omizile

Primarul Antonie Solomon a fost interpelat joi, în şedinţa consiliului local, în legătură cu… omida păroasă. Consilierul local Gheorghe Albăstroiu l-a întrebat pe edilul craiovean ce face pentru a scăpa oraşul de omizi. Primarul i-a răspuns că, exact din acea zi, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a început tratamentele fitosanitare împotriva acestui dăunător.

„Infanteria“ RAADPFL

„De câteva zile, de când au apărut primele semnale că generaţia asta, a doua, de omidă păroasă e foarte agresivă, am început şi noi tratamentele pe raza municipiului. Angajaţii Secţiei Zone Verzi acţionează cu două atomizoare, în principal în zonele unde suntem notificaţi de cetăţeni sau autorităţi că există probleme. Pentru început, am achiziţionat circa zece litri de substanţă. Vedem cât ne ajunge şi apoi vom mai achiziţiona cât avem nevoie“, a declarat Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova.
Până nu demult, combaterea omizilor se făcea cu insecticide împrăştiate din avion, însă guvernul a tăiat fondurile necesare, astfel că, în prezent, lupta „aeropurtată“ cu omizile s-a transformat într-una „de infanterie“.
   „Acesta este un dăunător de carantină fitosanitară, caz în care combaterea ar fi trebuit să fie făcută cu bani de la stat, dar din 2009 nu s-au mai dat fonduri pentru aşa ceva. În 2010, omizile n-au creat probleme, pentru că a fost o vară ploioasă şi nu foarte călduroasă. Anul acesta, însă, mai ales în ultimele zile, au fost temperaturi foarte ridicate, deci condiţii optime de dezvoltare, aşa că a doua generaţie de omizi este foarte agresivă“, a precizat directorul Ion Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII