5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContabilă trimisă în judecată

Contabilă trimisă în judecată

O contabilă din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Pleniţa, arestată preventiv în iulie pentru că a dat o „gaură“ de peste 130.000 de lei în bugetul a două primării, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti.
Ana Stoica era expert în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Pleniţa, iar de la 1 ianuarie 2011 a îndeplinit şi atribuţiile de casier, după ce casiera a intrat în concediu de îngrijire a copilului. Din cercetările efectuate de poliţiştii doljeni, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, s-a stabilit că, între ianuarie-iunie 2011, Ana Stoica şi-a însuşit din trezorerie, în mai multe tranşe, suma totală de 132.202 lei, bani proveniţi din bugetele Primăriilor Caraula şi Pleniţa. Experta-casieriţă falsifica filele CEC ale primăriilor şi ulterior documentele de casă, făcându-şi parte din bugetul celor două comune. Atunci când funcţionarii uneia dintre primării şi-au dat seama că se întâmplă ceva, contabila muta banii dintr-un cont în altul, completând astfel „găurile“ lăsate chiar de ea. În urma cercetărilor prealabile, anchetatorii au stabilit că în acest fel femeia şi-a însuşit circa 35.000 de lei din bugetul Primăriei Pleniţa şi peste 90.000 de lei din bugetul Primăriei Caraula.
Conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti a precizat pentru GdS că, săptămâna aceasta, după încheierea expertizei financiar-contabile, s-a constatat că, de fapt, Ana Stoica şi-a însuşit în total peste 260.000 de lei, bani din care s-a mai putut recupera jumătate. Procurorii au precizat că, având în vedere gravitatea faptelor şi valoarea prejudiciului, inculpata a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals. Vineri, Judecătoria Băileşti a luat în discuţie legalitatea măsurii arestării preventive şi a dispus punerea inculpatei în libertate. Mădălin Stanciu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, a precizat că s-a formulat recurs împotriva hotărârii instanţei, care va fi judecat de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII