11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştirti

David Bowie s-a retras din muzică  
Muzicianul britanic David Bowie, considerat unul dintre cântăreții de referință ai anilor ‘70, s-a retras din activitate, după o carieră de 36 de ani, în care a lansat 23 de albume de studio, a anunţat biograful artistului, citat de presa internaţională. „Inima mea spune că se va întoarce, mintea mea spune că nu. Bowie nu ar reveni decât dacă ar aduce ceva «demolator». Ar fi un miracol să revină  în muzică“, a mai spus biograful. Ultimul disc al lui Bowie, „Reality“, a fost lansat în 2003, iar ultimul său recital live a avut loc acum cinci ani. În 2004, muzicianul intenţiona să efectueze un turneu mondial, însă planurile au fost anulate din cauza problemelor de sănătate, artistul fiind nevoit să se opereze la inimă.
 
Bustul lui Ion Creangă din Bălţi a fost vandalizat

Bustul scriitorului Ion Creangă, amplasat pe Aleea Clasicilor din Bălţi, oraş din nordul Republicii Modova, a fost vandalizat de persoane necunoscute, care au desenat pe el o svastică de culoare albastră, informează NewsIn. Şefa serviciului de presă al Comisariatului de poliţie din Bălţi, Elena Pavliuc, a declarat că poliţia nu a fost sesizată şi nu se cunoaşte nimic despre acest caz. Ea a adăugat că autorităţile locale vor verifica informaţia privind vandalizarea statuii lui Ion Creangă.

Topul celor mai bine plătiţi scriitori din lume

James Patterson se situează pe prima poziţie în topul celor mai bine plătiţi scriitori din lume, alcătuit de editorii revistei Forbes, cu venituri de 84 de milioane de dolari obţinute în perioada mai 2010 – aprilie 2011, informează mediafax.ro.  Scriitoarea Danielle Steel ocupă locul al doilea, cu venituri de 35 de milioane de dolari. Pe locul al treilea s-a clasat scriitorul american de romane horror şi de suspans Stephen King, cu încasări de 28 de milioane de dolari. Locul al patrulea i-a revenit autoarei de romane de dragoste şi de aventuri Janetz Evanovich, cu 22 de milioane de dolari, iar Stephenie Meyer, autoarea romanelor care stau la baza francizei cinematografice „Amurg/ Twilight“, ocupă locul al cincilea, cu venituri de 21 de milioane de dolari.

Arturo Sandoval va concerta la Bucureşti pe 9 noiembrie

 Trompetistul şi pianistul cubanez Arturo Sandoval va concerta în premieră la Bucureşti, la Sala Palatului, pe 9 noiembrie, de la ora 19.00, în cadrul unui eveniment intitulat „From Havana with love“, informează mediafax.ro. Biletele pentru concert au fost puse deja în vânzare şi pot fi achiziţionate din reţeaua Vreau Bilet – Unirea Shopping Center – etajul 2 şi Carrefour Feeria – Băneasa Shopping City, de la Sala Palatului, precum şi on line, pe www.vreaubilet.ro. Preţurile variază între 90 şi 250 de lei, în funcţie de categoria de loc.

Continuarea SF-ului de succes „Blade Runner“ va fi regizată tot de Ridley Scott

Celebrul SF „Blade Runner“, nominalizat la două Oscaruri în 1983 şi considerat drept una dintre cele mai valoroase producţii de gen din istorie, va avea o continuare care va fi regizată tot de realizatorul peliculei originale, cineastul britanic Ridley Scott, informează NewsIn. Filmările ar urma să înceapă în 2013, iar premiera va avea loc, cel mai devreme, în 2014. Primul „Blade Runner“ i-a avut în rolurile principale pe Harrison Ford, Rutger Hauer şi Daryl Hannah, iar coloana sonoră a fost semnată de celebrul muzician grec Vangelis. Filmul a rămas în istorie pentru regia magistrală a lui Scott, efectele speciale revoluţionare şi scenariul încărcat de mister şi dramatism, cu replici antologice ca „All those moments will be lost in time, like tears in the rain“ (Toate aceste clipe se vor pierde în timp, asemenea lacrimilor în ploaie).
• Coloană realizată de Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS