Sănătatea dintr-o picătură de sânge

Autori
Etichete , ,


O metodă nouă de depistare a bolilor, unică în ţară, este disponibilă în Craiova

Medicii de la Centrul Medical Sănătatea din Craiova pot să vadă într-o picătură de sânge cât de sănătos sunteţi, cu ajutorul unui microscop performant conectat la un computer. Metoda, numită „Analiza de sânge Darkfield“, permite depistarea din timp a unor maladii sau predispoziţia organismului spre o anumită afecţiune. Medicii centrului din Craiova se laudă cu faptul că sunt singurii din ţară care au implementat acest procedeu, folosit de ani buni în state precum Germania sau SUA.

Hipercolesterolemia, riscul de accident vascular şi infarct, riscul de tromboză, hiperaciduria, anemia feriprivă, lipsa unor vitamine, dificultăţile de oxigenare şi leucemia sunt o parte dintre problemele de sănătate care pot fi depistate cu ajutorul microscopului Darkfield într-o singură picătură de sânge. Aparatul este prevăzut cu o cameră de filmat care este conectată la un computer. Astfel, imaginile captate pot fi mărite de până la 2.000 de ori şi prelucrate digital.

Analizând imaginile, medicul obţine numeroase informaţii despre starea de sănătate a pacientului. „La multe persoane poate fi observată o agregare a globulelor roşii (eritrocitelor) sub forma unor rulouri sau fişicuri de bani. Aceasta poate apărea ca urmare a deshidratării, stresului, oboselii, pH-ului, prezenţei unor niveluri excesiv de ridicate de radicali liberi sau, în cazuri mai severe, poate arăta o stare precanceroasă“, susţine dr. Delia Alexandrina Enache, medic specializat în metoda Darkfield. Dr. Enache spune că, din cauza acestei agregări, eritrocitele nu circulă bine pentru a furniza suficient oxigen, ceea ce poate duce la dezvoltarea microbilor.

Medicul poate observa, de asemenea, aspectul leucocitelor. Analizându-le forma, dimensiunea şi mobilitatea crescută sau redusă, el poate să observe anumite tulburări ale sistemului imunitar. Alte indicii pot fi obţinute din analizarea plasmei sanguine. Prezenţa unor proteine, grăsimi nedigerate, a cristalelor de acid uric, colesterolului, ateroamelor, proteinelor sau metalelor grele în plasmă oferă indicii importante medicilor cu privire la riscul producerii unor afecţiuni, unele deosebit de grave, cum ar fi infarctul miocardic şi accidentele vasculare cerebrale.


Ce trebuie să facă pacientul

O analiză de sânge cu videomicroscopul durează aproximativ 30 de minute, costă 89 de lei şi se face în baza unei programări. Pacientul este invitat mai întâi să constate că instrumentele medicale (acele de unică folosinţă) sunt sterile şi va semna că a fost informat despre acest lucru. La final, va primi o fişă medicală cu rezultatele, care va conţine şi o imagine scanată, iar ataşat, pentru comparaţie, cele mai frecvente imagini obţinute de medicii specialişti germani.

Dacă este cazul, pacientul va fi îndrumat spre un medic specialist pentru confirmarea diagnosticului sau i se poate iniţia un tratament cu produse naturiste, care au rolul de a restabili echilibrul în interiorul organismului şi de a grăbi vindecarea. Este important, de asemenea, ca pacientul să nu mănânce nimic înainte cu cel puţin trei ore de efectuarea investigaţiei.Comenteaza acum

12 Comentarii

 1. pt 1 si 2 said:

  Bai fratilor,mascata ,nemascata nu stiu cu ce va deranjaza,dar daca e adevarat ce scrie,e ceva super.Santeti cumva de la antireclame?

 2. ovi said:

  I-am văzut. Sunt pe Împăratul Tarian, lângă Liceul Sanitar.

 3. Iuliana-Eyre said:

  FELICITARI ! O chestie nemaipomenita ,bravo !
  Pe craioveni nu trebuie de cat sa-i bucure acest
  Centru Medical !

 4. me said:

  Inainte sa dati banii pe mizeria asta cautati pe wikipedia “live blood analysis” si beliti cu atentie ochii la primul paragraf. In fine, sa iertam GDS pentru publicitatea evidenta, trebuie sa manance si gura lor o ciorba.

 5. to`arashul Matrics said:

  in primul paragraf recomandat de tine sta “It is promoted by some alternative medicine practitioners…”. La asta deja am ciulit urechile. Astia sint cei mai mari dusmani ai Big Pharma care ne maninca sanatatea si banii cu toate chemicalele lor. La “…and it has been described as a pseudoscientific, bogus and fraudulent medical test.[2][3] Live blood testing has also been described as a fraudulent means of convincing a patient that they are ill and require treatment with dietary supplements.” M-am convins ca e de mine! Suplimentele alimentare sint falimentul Big Pharma! De-aia incearca sa treaca vitaminele pe lista medicamentelor –8iti trebuie licenta pt. comenrcializare si reteta pentru cumparat) si …. si asa mai departe!

 6. me said:

  Atunci ia 89 de lei in plisc si mergi de le intinde vena. O sa te diagnosticheze ei cu ceva ca sa poti da inca minim 100-200 pe medicamente naturiste. Sau chiar daca esti sanatos tun, le poti lua preventiv, sa nu faci matreata sau cancer, ceva.

 7. to`arashul Matrics said:

  pai nu am fost “educati” ca ce-i bun e scump? 🙂

 8. ursu said:

  cel mai bun tratament:fripturica de carne crescuta la tara +zaibarel de buturuga +branza de oaie+palinca de pruna cu ceapa…………. garantat traiesti 90 ani….asta daca nu faci sex neprotejat cu vre-o pustoaica turista.

 9. cauc mariana said:

  Incercind acest procedeu e posibil sa aiba un bun randament.Daca imi dati adresa cu siguranta il voi face A preciez interesul dr.ENACHE ,a introdus tot timpul pe piata tehnica moderna

 10. me said:

  La ce sa ti-o mai dam noi? Nu stii unde te duci la munca in fiecare zi?

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 august 2011

Actualitate

» Dolj: Dublă crimă în satul Călugărei
» Cinci noi staţii de autobuz în Craiova
» Românii pot primi indemnizaţii europene de creştere a copilului
» Mama tuturor relelor
» Fotbal: Rezultatele înregistrate în Liga a 2-a
» Fotbal – Rezultatele primei etape din Liga a III-a, seria a 4-a

Local

» Traficanţi de persoane trimişi după gratii
» Razie printre şoferi în Faţa Luncii
» Şi morţii plătesc penalităţi la CEZ
» Teren de fotbal într-o comună fără sportivi
» Scurte ştirti
» Sănătatea dintr-o picătură de sânge
» Norman Manea va fi membru al Royal Society of Literature
» Muzică şi teatru la Stufstock 2011
» Scurte ştirti
» Cristina David, printre finaliştii Premiului Henkel pentru artă
» „Originile Craiovei se pierd în negura vremilor“

Dolj

» S-a înjunghiat după ce şi-a ucis prietena

Gorj

» Ariton şi Oprea nu vin la Ziua Minerului
» Personalitatea săptămânii

Sport

» Petre Grigoraş anunţă schimbări pentru derbiul cu CFR Cluj
» Bronz pentru Perie în China
» Falcao, la Atletico Madrid
» Ronaldinho revine în naţională
» Alro, start pentru Liga I
» Chivu s-a accidentat
» Găzarii, gata de luptă
» Alina Dumitru, în căutarea aurului mondial
» Caroline Wozniacki şi-a concediat tatăl
» Continuăm să sperăm
» „Meciurile cu Steaua au fost mereu ceva aparte, încă de când jucam la Craiova“

Magazin

» Regată… de căzi
» Întreruperi energie electrică de luni
» De ce nu vă găsiţi jumătatea?
» De ce nu vă găsiţi jumătatea?
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Adevărul gol-goluţ
» Horoscop
» Brad Pitt, vânat de CIA
» Gerard Butler, luptător în Africa
» Salma Hayek, furioasă pe trecut
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Trei sate şi un prinţ

Top