10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie printre şoferi în Faţa Luncii

Razie printre şoferi în Faţa Luncii

http:http://www.youtube.com/watch?v=42yQh2RoF0k
Mai multe echipaje ale poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier Craiova, însoţite de luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă şi inspectori ai Registrului Auto Român, au organizat vineri o acţiune în cartierul Faţa Luncii din Bănie. Au fost vizaţi şoferii care au trecut pe roşu la semaforul de la intersecţia bulevardului Ştirbei Vodă cu strada Râului.
Poliţiştii de la Rutieră au „plantat“ în apropierea intersecţiei un autoturism în care se afla un criminalist „dotat“ cu o cameră de luat vederi şi care i-a înregistrat pe şoferii care nu au respectat culorile semaforului. Contravenienţii au fost opriţi şi sancţionaţi după câteva sute de metri de echipajele de poliţişti care acţionau pe bulevardul Ştirbei Vodă. În plus, oamenii legii au oprit şi verificat toate autoturismele cu numere de Irlanda, Marea Britanie, Italia sau Bulgaria care au circulat pe bulevardul respectiv.
Poliţiştii de la Rutieră spun că toţi cei care au trecut pe roşu au fost filmaţi, iar dacă se hotărăsc să conteste în instanţă sancţiunile au şanse minime de a câştiga.

Rezultate

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma acţiunii organizate vineri au fost oprite în trafic aproape 100 de autoturisme, majoritatea înmatriculate în alte state UE, şi au fost legitimate 110 persoane.
Poliţiştii au constatat 80 de abateri contravenţionale, din totalul sancţiunilor 15 fiind aplicate pentru defecţiuni tehnice, una pentru lipsa poliţei RCA, 21 şoferilor care nu purtau centura de siguranţă, 7 pentru folosirea telefonului mobil la volan şi 7 pentru depăşirea vitezei regulamentare. De asemenea, 19 şoferi au „devenit“ pietoni pentru următoarele 30 sau 60 de zile. Dintre aceştia, 6 au fost depistaţi trecând pe roşu, tot atâţia au depăşit neregulamentar, 5 au încălcat linia continuă, iar 2 au circulat… pe sensul opus de mers. În plus, pentru defecţiunile tehnice constatate, poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.850 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

52 COMENTARII