24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAriton şi Oprea nu vin la Ziua Minerului

Ariton şi Oprea nu vin la Ziua Minerului

Miniştrii Ion Ariton şi Gabriel Oprea nu vor mai fi prezenţi sâmbătă în judeţul Gorj cu prilejul Zilei Minerului. Manifestările programate la Motru sau în Dumbrava de la Câlnic nu vor mai beneficia de prezenţa celor doi miniştri, în ciuda faptului că vizita acestora fusese anunţată de mai multe săptămâni. În timp ce ministrul economiei, Ion Ariton, a anunţat că nu mai poate ajunge la Ziua Minerului din cauza programului încărcat pe care îl are, ministrul apărării, Gabriel Oprea, care este şi lider al UNPR, este ocupat cu alegerile care au loc în cadrul Organizaţiei Judeţene Neamţ a acestei formaţiuni politice. Trebuie menţionat că, la nivel local, a fost vehiculată în ultimele zile ideea că Gabriel Oprea urma să vină în Gorj nu numai ca să petreacă alături de ortaci, ci şi ca să îl instaleze pe deputatul Dan Ilie Morega în fruntea uneperiştilor gorjeni. „Domnul ministru Ion Ariton nu va veni acum în judeţul nostru pentru că programul nu îi permite să ajungă la acest eveniment, însă a confirmat că în perioada următoare va veni în judeţul nostru pentru a discuta problemele din minerit şi energie. Nici domnul ministru Oprea nu va ajunge în judeţul nostru, aşa cum era stabilit“, a menţionat Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj.  

Petreceri câmpeneşti şi tichete-cadou

Angajaţii unităţilor miniere din judeţul Gorj au primit, pe 19 august, tichete-cadou şi prime, acest lucru fiind prevăzut în contractul colectiv de muncă al salariaţilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SNLO, Aurel Popescu, cei aproximativ 8.000 de angajaţi ai unităţii au primit tichete-cadou în valoare de 600 de lei şi au beneficiat vineri şi de o masă îmbelşugată la ieşirea din tură, având în vedere că ziua respectivă nu a fost liberă, iar Ziua Minerului se va sărbători pe 20 august şi nu pe 19, cum era normal. De tichete-cadou şi de prime au beneficiat şi cei aproximativ 2.500 de mineri din cadrul Complexului Energetic Turceni. Ortacii au primit 400 de lei şi tichete în valoare de 200 de lei. Dacă minerii de la SNLO au lucrat vineri, cei de la CE Turceni au avut zi liberă. La fel s-a întâmplat şi cu cei 2.000 de ortaci de la CE Rovinari care, pe lângă ziua liberă primită, au avut parte şi de tichete-cadou în sumă de 315 lei. Sâmbătă, toţi minerii din Gorj sunt aşteptaţi în Dumbrava de la Câlnic, unde ortacii petrec în fiecare an de ziua lor, în cadrul unei sărbători câmpeneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII