15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjApă în gospodăriile gorjenilor

Apă în gospodăriile gorjenilor

Ploaia torenţială care a căzut fără încetare joi noapte şi pe parcursul zilei de vineri a creat din nou probleme în judeţul Gorj. La Bâlteni, întreaga comună a rămas fără electricitate vineri dimineaţă, la ora 3.00, iar apa a inundat mai multe terenuri şi gospodării, alte câteva zone limitrofe aflându-se în aceeaşi situaţie în ceea ce priveşte lipsa energiei electrice. Primarul Vasile Vlăduleanu acuză furnizorul de electricitate că opreşte curentul electric pentru a-şi proteja propriile reţele, dar nu se gândeşte la cetăţenii care îşi achită lună de lună facturile. Este şi motivul pentru care edilul spune că va face o plângere penală împotriva acestuia. „Sunt supărat rău de tot pe cei de la compania de electricitate, pentru că de câte ori plouă se ia curentul. Nu se poate aşa ceva! Toată comuna a rămas fără curent, şi zonele limitrofe. Nu ştiu ce servicii sunt astea, că de câte ori plouă sau bate vântul un pic se ia curentul câte patru-cinci ore. Când fulgeră, opresc curentul la oameni să îşi protejeze reţelele“, a menţionat Vasile Vlăduleanu.  

Inundaţii şi la Albeni

Probleme din cauza căderilor însemnate de precipitaţii au fost şi la Albeni, unde patru gospodării au fost afectate de inundaţii, din cauză că mai multe podeţe nu au fost curăţate şi s-au înfundat. Localnicii susţin că este vina primăriei, podeţele fiind pe domeniul public. A fost nevoie ca autorităţile să intervină cu un buldoexcavator pentru realizarea unor canale de colectare a apei. „Am avut patru gospodării inundate, dar fără pagube. Tot ce este sub nivelul străzii sau al canalizării se inundă. Am acţionat cu utilaje pentru ruperea unor canale, ca apa să se poată scurge din gospodării“, a declarat primarul comunei Albeni, Dumitru Cornea. Şi în localitatea Bucureasa, comuna Dăneşti, curtea unei gospodării şi un garaj au fost inundate din cauza unor lucrări de canalizare nefinalizate. Potrivit primarului din Dăneşti, Emilian Rusu, s-a acţionat cu un utilaj al primăriei şi nu a fost necesară intervenţia ISU Gorj.

Ziua Imnului, în Sala Maură

Ploaia torenţială a dat peste cap şi manifestările de la Târgu Jiu, dedicate Zilei Imnului Naţional. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, acţiunea nu s-a mai desfăşurat în Piaţa Prefecturii, aşa cum se stabilise iniţial, ci în Sala Maură. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Gorj, Alina Iordăchescu, programul a fost totuşi respectat, excepţie făcând Defilarea Gărzii de Onoare. Meteorologii au instituit vineri dimineaţă o avertizare de vreme severă pentru municipiul Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS