11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal12 ani după gratii pentru viaţa unui adolescent

12 ani după gratii pentru viaţa unui adolescent

Tânărul din localitatea doljeană Băileşti care, în septembrie 2010, a înjunghiat în inimă un elev de 17 ani şi a rănit alte două persoane a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare. În plus, părinţii copilului ucis vor primi 26.000 de lei drept despăgubiri.

Altercaţia în urma căreia şi-a pierdut viaţa Ionuţ Miu, un elev de 17 ani din Băileşti, iar Paul Cheşnoiu, de 22 de ani, şi Cristinel Ciuciulin, de 17 ani, din aceeaşi localitate, au fost răniţi, s-a petrecut în noaptea de 8 spre 9 septembrie 2010, într-un bar din satul Balasan. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au instrumentat dosarul în acest caz, au stabilit că, în acea seară, Ştefan Bînă, de 21 de ani, s-a dus la un bar din Balasan împreună cu un amic al său, Leontin Bozgan. După ce au băut mai multe pahare, cei doi s-au luat la harţă cu trei clienţi ai barului – Miu, Cheşnoiu şi Ciuciulin. După ce s-au înjurat şi lovit reciproc, Ştefan Bînă a scos un cuţit şi i-a înjunghiat pe cei trei tineri. Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa lui Miu, care fusese înjunghiat în inimă. O altă victimă, Paul Cheşnoiu, a ajuns la spital în şoc hemoragic, fiindu-i secţionată artera femurală. Ciuciulin a scăpat cu leziuni mai uşoare, el fiind tăiat la antebraţul drept. Ulterior, pe 9 septembrie, Bînă a fost arestat preventiv, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de omor calificat şi tentativă de omor.

A săvârşit infracţiunile sub o emoţie puternică

După două luni, Bînă a fost trimis în judecată, iar în februarie 2011 Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au considerat necesară aplicarea de circumstanţe atenuante, considerând că inculpatul a săvârşit infracţiunile sub o emoţie puternică, determinată de o provocare din partea persoanelor vătămate. Inculpatul a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare pentru omor calificat şi patru ani şi şase luni pentru tentativă de omor, iar judecătorii au dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, cea de nouă ani şi şase luni de închisoare, care a fost sporită până la 12 ani.
Ştefan Bînă a făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova, instanţă care, pe 5 aprilie 2011 a respins apelul.
De data aceasta, inculpatul a atacat cu recurs hotărârea instanţei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Miercuri, 27 iulie, ÎCCJ a respins ca nefondat recursul formulat de Ştefan Bînă, acesta urmând să execute pedeapsa dată de Tribunalul Dolj, adică cei 12 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII