11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcări în loc de taxiuri

Parcări în loc de taxiuri

Autorităţile vor amenaja pe strada Mihail Kogălniceanu din Craiova parcări precum cele de pe Unirii, iar taxiurile nu vor mai sta decât în faţă la „New York“

Până se va construi parcarea subterană de la Teatrul Naţional, autorităţile locale au găsit soluţia pentru a rezolva problema parcărilor şi a traficului din centrul Craiovei. După ce Poliţia Rutieră şi primăria au stabilit ca pe strada Unirii, de la intersecţia cu Mihail Kogălniceanu, să se traseze parcări, iar rezultatul a dat roade, acelaşi lucru se va întâmpla în curând cu alte două străzi, Kogălniceanu şi Principatele Unite. Pe acestea se vor face parcări în spic, pe partea stângă, pentru ca traficul să nu mai aibă de suferit de pe urma autovehiculelor parcate pe ambele părţi.
„Acum, pe strada Unirii, după trasarea parcărilor, traficul se desfăşoară în condiţii bune. Am discutat cu primăria şi s-a obţinut aprobarea pentru amenajarea de astfel de parcări şi pe străzile Kogălniceanu şi Principatele Unite, care sunt tot cu sens unic. Parcările se vor face pe partea stângă, iar pe dreapta vom încerca, dacă se poate, pentru că asta ţine şi de buget, să punem nişte stâlpişori, să nu se mai urce cu maşinile pe trotuar“, a precizat comisarul Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova.

Taxiurile, doar în faţă la „New York“

O dată cu amenajarea parcării de pe strada Mihail Kogălniceanu va dispărea şirul de taxiuri de aici, care, de multe ori, se întindea până la sediul Direcţiei Finanţelor Publice. Staţia de taxi nu va fi însă desfiinţată, Poliţia Rutieră stabilind ca ea să fie amenajată în faţă la „New York“, de unde vor dispărea jardinierele de beton.
„Am discutat cu cei de la Camera Taximetriştilor şi au fost de acord cu mutarea staţiei. Aceasta va avea tot zece locuri, dar, dacă se va constata că acolo au loc mai mult de zece maşini, vom mări numărul de locuri“, a mai spus comisarul Emil Zuican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII