9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOccident vs. România

Occident vs. România

La sfârşitul liceului, elevii susţin „examenul vieţii“, acel bilet spre studiile superioare. Unii aleg facultăţi din România, iar alţii pleacă peste hotare, în speranţa că vor găsi un sistem mai bun de învăţământ.
Alice M., de 20 de ani: „Aş fi plecat la o facultate străină fără nici un regret. Problema e cu banii. Părinţii mei abia mă pot susţine la Bucureşti la facultate, dar peste hotare. E greu şi trist că sistemul din România nu oferă nimic tinerilor. Absolut nimic!“.
Marius D., de 22 de ani: „Nu ştiu dacă aş fi plecat în altă ţară pentru studiile superioare… e cam greu! Te adaptezi greu într-un oraş nou din România, dar într-o altă ţară. Eu aştept o schimbare şi în ţara noastră, trebuie să vină de undeva. Poate chiar noi putem face câte ceva“.
Alina P., de 21 de ani: „Peste hotare e foarte scump, dar sunt alte şanse. Vreau să plec la master, voi face tot posibilul să ajung într-un sistem mai bun decât al nostru. E trist că tinerii vor să plece. Ţara asta nu înţelege cât de importanţi suntem noi. Ne tratează ca pe nişte slugi!“.
Anca S., de 20 de ani: „Tot timpul Occidentul a sunat mai bine decât România. Eu vreau să plec din ţară, încă din liceu am vrut asta. Deocamdată sunt la facultate aici, dar la master mă voi orienta spre altceva. E un sistem de învăţământ bolnav la noi, trebuie să ies din el!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU