9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştirti

Preşedintele Pandurilor a rămas fără permis
Preşedintele Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu, a rămas pieton după ce Poliţia Rutieră i-a suspendat permisul auto pentru o perioadă de 30 de zile. Pârvulescu a acumulat mai multe puncte de penalizare decât îi permitea legea şi astfel a pierdut temporar dreptul de a conduce un autoturism.
• Eugen Măruţă

Înecat în râul Olt
Un bărbat de 63 de ani, din Teslui, s-a înecat în râul Olt marţi după-amiază. Ion Murgea a plecat de acasă, au spus vecinii, să aducă de la apă cârdul de raţe, în jurul orei 16.00, iar familia s-a alertat când după mai bine de trei ore nu s-a întors. A fost apelat numărul unic de urgenţă, iar pe malul Oltului a ajuns echipa de salvatori a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab“ Slatina. În jurul orei 20.00, bărbatul a fost găsit în râu cu ajutorul unor pescari, a fost adus la mal, s-a încercat resuscitarea, dar personalul de pe ambulanţa sosită la faţa locului a declarat decesul.
• Alina Mitran

Finanţiştii au trecut de proba scrisă
19 foşti angajaţi ai Administraţiilor Financiare din Scorniceşti şi Drăgăneşti, desfiinţate în iunie, au trecut de proba scrisă a concursului organizat pentru ocuparea a şapte posturi vacante în Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt, la Slatina şi Caracal. Cel mai mic punctaj înregistrat a fost de 54 de puncte, iar cel mai mare – 84. Alţi 13 au avut surpriza să afle că sunt admişi, pur şi simplu, pe posturile pentru care au optat, fiind candidaţi unici, iar doi candidaţi s-au retras din concurs înainte de prima probă. Printre cei 13 care vor ocupa posturi fără concurs se numără şi şeful administraţiei Scorniceşti, care a vizat una din cele trei funcţii de conducere vacante la Administraţia Financiară Slatina. Cei 19 susţin mâine interviul, în urma căruia primii şapte, dacă nu se întâmplă altceva la contestaţii, vor ocupa posturile puse în joc.
• Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS