5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGarda nu moare, dar se cam predă

Garda nu moare, dar se cam predă

Concursul pentru stabilirea comisarilor Gărzii Financiare Olt care trebuie să plece în urma restructurării instituţiei s-a finalizat, printre cei şapte comisari nominalizaţi numărându-se şi liderul de sindicat

Garda Financiară Olt rămâne cu 14 comisari din 21, după încheierea celor două probe de concurs, cei şase comisari finaciari ce vor fi puşi pe liber, plus unul care pleacă pentru că i s-a desfiinţat postul, fiind stabiliţi prin punctaj. Printre cei care pleacă, dacă situaţia nu se schimbă în urma contestaţiilor, se numără şi liderul sindical Lucian Boceanu, unul dintre liderii vocali, contestatari ai măsurii de „amputare“ a Gărzii, ca şi alţi câţiva din ţară, care au avut aceeaşi soartă. „Am vorbit destul, prefer să nu mai zic nimic“, a spus ieri Boceanu.
Şeful Gărzii Financiare Olt, comisarul Damian Tănăsescu, a declarat că în continuare consideră măsura de reducere a numărului de comisari financiari ilogică. Toţi participanţii la concurs au trecut cu bine ambele probe – proba scrisă şi interviul, motiv pentru care şeful instituţiei consideră fiecare plecare în parte „o pierdere importantă“, mai mult, concursul nefiind considerat oglinda performanţelor profesionale ale colegilor săi. „Sunt structuri în care rămân comisari cu note chiar proaste, pentru că există posturi, iar de la noi, unde rezultatele au fost foarte bune, pleacă. Vom veni la muncă să ne câştigăm pâinea. Rămân cu 14 oameni care nu mai au aceeaşi motivaţie şi aceeaşi mentalitate ca înainte de concurs“, a mai spus Tănăsescu.
Dacă angajații care au întrunit cele mai mici punctaje îşi mai încearcă ultima şansă de a-şi păstra locul de muncă prin intermediul contestaţiilor, un alt coleg, Aurelian Barbu, a găsit soluţia concediului medical, chiar înainte de concurs. „Şi domnul comisar va susţine concursul, nu se pune problema altfel, doar că dânsul nu îl va da la Craiova, ci la Bucureşti“, a mai spus Tănăsescu.
Garda Financiară Olt a mai trecut prin două restructurări, în 2000 şi 2004, ajungându-se, în 11 ani, la reducerea de la 30 la 14 a numărului de comisari. Noua organigramă va intra în vigoare de la 24 iulie, când se poate vorbi de o reluare a activităţii, verificările în teritoriu în rândul posibililor evazionişti realizându-se toată luna iulie la cota de avarie.

Concurs şi la Finanţe

Astăzi începe concursul pentru stabilirea persoanelor care rămân în sistem după desfiinţarea administraţiilor financiare de la Scorniceşti şi Drăgăneşti. 19 iulie este data pentru proba scrisă, iar vineri, 22 iulie, se susţine interviul în urma căruia cei 34 de funcţionari din sistem se luptă pentru cele 20 de posturi vacante. Alte patru persoane din structurile desfiinţate au renunţat la concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII