8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Potop de iulie

Ploaie, grindină, inundaţii, copaci prăbuşiţi, pene de curent, case lovite de trăsnet – de toate acestea au avut parte craiovenii luni seară

Craiova a devenit un oraş lacustru, luni seară, în urma unei ploi torenţiale. La doar câteva minute de la primii stropi, grindina cât ouăle de prepeliţă acoperise totul. Pe străzi erau bălţi care depăşeau deseori o jumătate de metru adâncime, iar deplasarea cu maşina devenise un sport periculos, din cauza bucăţilor de gheaţă picate din cer, care puteau oricând să spargă parbrizul. Nici cei care speraseră să scape de grindină refugiindu-se sub pomi nu găsiseră soluţia ideală, pentru că mai mulţi copaci s-au prăbuşit, pe străzile Drobeta, Bibescu şi pe bulevardul George Enescu. Străzile Bucura, Homer, Buciumului, Odesa, Târgului, Deva, Aleea IV Bâlteni, Căciulata, Elisa Opran, Negoi, Aleea I Fragilor, Obedeanu, Madona Dudu, Nicolcescu, Bâlteni, Fragilor, Negoi, Călugăreni, Bucovăţ, Doiceşti, Bărăganului, Ţărăncuţei, Tecuci au fost cel mai grav afectate de inundaţii, circulaţia fiind paralizată în aceste zone. Cartierul Bariera Vâlcii a fost izolat mai multe ore, din cauza apei care se adunase sub podul CFR, şi care depăşea cu mult înălţimea unui autoturism.

Inundaţii şi… incendii

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au intervenit luni seară cu trei autospeciale şi opt motopompe, în Craiova, pentru evacuarea apei din case şi beciuri pe Aleea Tabaci, Aleea IV Bâlteni, strada Bucura şi Aleea II Odesa. În aceeaşi perioadă, pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la casa lui David Curelea din spatele hipermarketului Selgros, cuprinsă de flăcări după ce a fost lovită de trăsnet.
Furtuna şi ploaia au afectat parţial şi instalaţiile de distribuţie a energiei electrice din Craiova, în zonele Izvorul Rece, Cernele şi Praktiker. Din cauza trăsnetelor care au nimerit liniile de 110 kV, două şocuri de tensiune s-au făcut simţite în toată Craiova, la orele 19.21 şi 19.22, informează CEZ.
O creangă căzută peste fire a provocat întreruperi în alimentarea cu electricitate în zona Liceului Economic, a Facultăţii de Agronomie, pe strada Transilvaniei şi strada Nicolcescu, iar inundarea unui transformator a lăsat fără curent aproape două ore zona Bucovăţ, spre Luncă.
Ploaia din noaptea de luni spre marţi a provocat alte deranjamente pe liniile de medie tensiune care alimentează localităţile Malu Mare, Preajba, Făcăi, Rojişte, Bratovoieşti, Secui, Ghindeni, Teasc, Poiana Mare, Desa, Pisculeţ, Ciupercenii Noi, Smârdan, majoritatea problemelor fiind remediate în cursul nopţii.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII