24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScena politică are nevoie de Partidul Ecologist Român

Scena politică are nevoie de Partidul Ecologist Român

Partidul Ecologist Român (PER) a susţinut ieri, în contextul „Ofensivei ecologice“ a PSD, că ecologismul nu este un obiectiv sau un program în manual, ci este o doctrină politică, o filozofie politică complexă ce vizează toate sferele activităţii economico-sociale din ţară. „Preşedintele PSD, Victor Ponta, a dat dovadă de înţelepciune înţelegând necesităţile omului şi în special ale alegătorilor care i-au votat pe ei ca să intre în parlament şi pe alţi colegi de-ai lor, indiferent de originile politice. Au înţeles că trebuie să se gândească prima dată la om, la familiile şi bunăstarea acestora. Ei trebuie să lase deoparte lupta politică pentru împărţirea intereselor de grup sau de partid. Astfel, Partidul Ecologist a făcut un apel la toate formaţiunile politice să se alăture în lupta şi în sprijinul acestor idealuri de ecologizare a României. Oricare este binevenit alături de noi în susţinerea acestui obiectiv“, a declarat preşedintele executiv al PER, Răzvan Păunescu.

8-10% din electorat tinde către un partid ecologist

Prim-vicepreşedintele Viorel Pană a spus că formaţiunea sa va încerca să facă din PER o alternativă ecologistă la tot ceea ce înseamnă puterea politică în România. „În acest moment, PER este singurul partid ecologist din România, el are o traiectorie clară dată şi de ultimul sondaj de opinie. Mergem pe doctrina noastră politică, pe ideologia ecologistă privită ca o nevoie de ecologizare a moralei, educaţiei, sănătăţii, a economiei şi ecologizării clasei politice româneşti“.
Acesta a prezentat şi un sondaj de opinie efectuat de CCSB în perioada 2-4 iulie, sondaj în care Partidul Ecologist Român se prezintă cu 3%, exprimându-şi speranţa ca formaţiunea sa să meargă în 2012 în Parlamentul României ca partid ecologist independent.

Răzvan Theodorescu: Omagiu adus mişcării ecologice

Preşedintele Clubului Ecologist Român (CER), Răzvan Theodorescu, a declarat că a creat acest club ca parte a societăţii civile pentru ca să găsească soluţii la problemele din societate, educaţie, sănătate şi până la politică. „Dorinţa PSD de a avea un partid ecologist în cadrul USL este o dorinţă pozitivă de a avea şi o tentă ecologistă. Fenomenul este unul îmbucurător, dar să nu existe ecologişti liberali sau social-democraţi, ci să fie numai ecologişti“, a declarat academicianul Răzvan Theodorescu.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII