10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIntersecţia din Valea Vlăicii, închisă până la toamnă

Intersecţia din Valea Vlăicii, închisă până la toamnă

Pentru că s-a spart vechea canalizare a oraşului, constructorul a trebuit să schimbe graficul lucrărilor şi să se apuce acum de pilonii de la kilometrul zero ai pasajului suprateran 

Circulaţia în intersecţia de la kilometrul zero al Craiovei nu se va deschide mai devreme de 15 noiembrie, deşi, iniţial, se anunţase că accesul autoturismelor în giratoriul din Valea Vlăicii se va permite începând de ieri. În urmă cu două săptămâni, traficul în această zonă a fost restricţionat pentru a se finaliza lucrările la conductele de apă şi gaze pe locul unde se construieşte pasajul suprateran, dar primăria şi constructorul au solicitat Poliţiei Rutiere prelungirea termenului. „S-a obţinut avizul Biroului Rutier pentru prelungirea termenului până la 15 noiembrie, cu menţiunea ca, în cazul în care se va putea circula pe lângă pilonii la care se lucrează, traficul să fie redeschis. Am înţeles că lucrarea de la intersecţia din Valea Vlăicii este singurul element de infrastructură de care se pot apuca acum. Circulaţia se va relua şi închide în funcţie de cum vor decurge lucrările“, a precizat Alin Apostol, inspector în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Craiova.

Canalizarea este de vină

De vină pentru menţinerea închisă a circulaţiei la kilometrul zero este vechea canalizare a oraşului, care a cedat în urma ploilor, lucru ce a dat peste cap planurile constructorului. Astfel, s-a luat decizia să se înceapă lucrările la pilonii pasajului care se vor afla exact în intersecţia din Valea Vlăicii, pentru a nu se întârzia şi mai mult cu construcţia ce ar trebui finalizată până pe 28 mai 2012. „Vineri s-a spart ovoidul, mai precis a plesnit canalizarea veche, din cauza furtunii şi a debitului de apă. Aşa că graficul lucrărilor s-a decalat cu două săptămâni, iar acest timp trebuie să-l recuperăm cumva. Astfel, o să întârziem cu canalizarea, dar recuperăm cu pilonii podului. Iar la cele care se vor afla în giratoriu vom începe acum lucrările“, a explicat Laurenţiu Diaconu, manager de proiect la pasajul suprateran.
„Deja suntem în stadiul în care fiecare minut câştigat este de bun augur. Ştim că traficul va avea de suferit, dar mai trebuie să închidem puţin ochii. După ce plecăm cu utilajele din giratoriu, dăm drumul la circulaţie, dar intersecţia va fi mutată puţin spre clădirea CEZ“, a menţionat Laurenţiu Diaconu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII