12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReorganizarea mai aşteaptă

Reorganizarea mai aşteaptă

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea, ministru al dezvoltării regionale şi turismului, a declarat vineri, la Târgu Jiu, că vor continua discuţiile pentru găsirea de variante rezonabile care să fie benefice ţării, dar să mulţumească şi interesele politice.

Elena Udrea a declarat că, din punctul de vedere al unui ministru care trebuie să absoarbă fonduri europene, regionalizarea ar trebui să se facă înainte de alegerile din 2012, avându-se în vedere şi următorul buget european pentru perioada 2014-2020.
„Regionalizarea (…) ar trebui să se facă măcar din punctul acesta al nevoii de a fi mai pregătiţi să aducem şi mai mulţi bani europeni în România. (…) Dacă ne pregătim pentru următorul buget european 2014-2020, trebuie să avem în vedere o eventuală nouă structură începând cu alegerile din 2012. Dacă vom avea în vedere o nouă împărţire administrativă a României pentru următorul buget european, va trebui să o facem înainte de alegerile din 2012. Numai că asta nu putem să o facem singuri, e o decizie care se ia în coaliţie, are nevoie de sprijin politic, nu putem trece doar noi, PDL, acest proiect al reorganizării administrative prin parlament. Dacă UDMR nu acceptă varianta ultimă discutată, vom continua să abordăm variante care să fie rezonabile, să fie, în primul rând, benefice României, fiindcă vorbim de un interes naţional, şi apoi să mulţumească şi interesele politice“, a declarat Elena Udrea.

Reorganizarea Inspectoratului de Stat în Construcții a început

Ministrul dezvoltării regionale a precizat că în perioada următoare se va trece la reorganizarea serviciilor deconcentrate din teritoriu subordonate ministerului pe formulă regională, prima instituţie vizată fiind Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).
„Pe moment putem să lăsăm proiectul să treacă de vară, dar există această propunere şi la ministerul nostru. Am început deja de o săptămână, vom trece la reorganizarea serviciilor deconcentrate din teritoriu pe formula regională. Am început cu ISC. Pe modelul pe care l-am aplicat şi pe care îl vom prezenta guvernului la şedinţa viitoare, ISC, dacă este organizat la nivel de regiuni, de ADR-uri, de regiuni de dezvoltare economică, are o reducere de personal de la 865 la 745 de angajaţi şi dispar multe funcţii de şefi, şi secretare, şi şoferi, şi rămân mai mulţi inspectori în teritoriu. De asemenea, are o reducere importantă pe componenta salarială, dar şi pe componenta întreţinere clădiri, căci ISC are o clădire în fiecare judeţ. Sigur, şoferi şi secretare ne dorim cu toţii să fim pe banii statului, dar putem să ne şi modernizăm“, a afirmat Elena Udrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS