12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRoşianu mai stă în arest

Roşianu mai stă în arest

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni recursul formulat de Ion Roşianu împotriva unei hotărâri a Curţii de Apel Craiova, instanţă care, pe 10 mai, i-a respins o cerere de eliberare sub control judiciar, astfel că acesta va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv.
Craiovenii Ion Roşianu, de 43 de ani, şi Ionuţ Ghiţă, de 22 de ani, au fost trimişi în judecată în iunie 2010, după ce au fost prinşi în flagrant de ofiţerii BCCO în timp ce scoteau bani cu carduri clonate din mai multe bancomate din oraş. După ce au fost reţinuţi, în urma percheziţiei, în buzunarele lui Ghiţă au fost găsite 50 de carduri clonate, iar pe un stick de memorie de care Roşianu a încercat să scape au fost descoperite serii de conturi bancare şi mai multe coduri PIN pentru cele 50 de carduri găsite la Ghiţă.
Ulterior, la jumătatea lunii februarie a acestui an, Roşianu şi Ghiţă au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la patru, respectiv şase ani de închisoare  pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit.
Cei doi inculpaţi au făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care se judecă la Curtea de Apel Craiova. La termenul de pe 19 mai, instanţa a judecat şi a respins o cerere de eliberare provizorie formulată de Roşianu.
Acesta din urmă a atacat cu recurs hotărârea Curţii de Apel Craiova, care s-a judecat luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit reprezentanţilor Înaltei Curţi, recursul a fost respins de judecători ca fiind nefondat.
În aceste condiţii, apelul declarat de cei doi inculpaţi se va judeca în continuare cu aceştia în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII