16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiecţie digitală şi 3D la Cinema Patria

Proiecţie digitală şi 3D la Cinema Patria

Cinema Patria a trecut la proiecţia digitală şi 3D. În avanpremieră, digitalizarea sălii a avut loc vineri, la ora 21.45, pelicula difuzată fiind „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi“.Produs de Jerry Bruckheimer şi regizat de Rob Marshall, „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi“ continuă tradiţia pe care seria „Piraţilor“ a consacrat-o; de această dată totul se va vedea însă în Disney Digital 3D. La eveniment au participat autorităţile locale, dar şi reprezentanţii mass-media. La proiecţia filmului a fost prezent şi directorul general al RADEF RomâniaFilm, Marius Cristian Iuraşcu.   
Modernizarea sălii din Craiova face parte dintr-o serie de investiţii pe termen lung iniţiate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi RADEF RomâniaFilm, prin directorul general Marius Cristian Iuraşcu. Astfel, din decembrie 2010 şi până în martie 2011 au fost lansate în Bucureşti, Călăraşi şi Ploieşti primele săli-cafenea 3D numite Caffe Cinema 3D. Conceptul de Caffe Cinema 3D este marca înregistrată a RADEF RomâniaFilm şi va fi implementat în cel puţin alte 20 de cinematografe în ţară, în decursul anului 2011. Cinema Florin Piersic din Cluj a trecut şi el la proiecţia digitală şi 3D din ianuarie 2011, fiind complet renovat şi modernizat la cele mai înalte standarde calitative.
Cinema Patria din Craiova este următoarea investiţie majoră în ceea ce priveşte proiecţia digitală realizată de RADEF RomâniaFilm. Până la sfârşitul lui 2011, cinema Patria va fi refăcut integral, urmând ca sala să poarte numele marelui actor român, Amza Pellea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII