8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTermoizolare oprită de poliţie

Termoizolare oprită de poliţie

Poliţia Locală Craiova a sistat mai multe lucrări de termoizolare a unor blocuri, din cauza lipsei autorizaţiilor de construire şi a avizelor de instalare a schelelor pe domeniul public

Poliţia Locală Craiova a început o serie de controale privind disciplina în construcţii în cazul unor lucrări de termoizolare a blocurilor. În doar o zi, specialiştii din acest sector au descoperit mai multe lucrări de amploare de acest gen efectuate fără autorizaţie de construire.

Amenzi şi lucrări sistate

Unul dintre cazuri priveşte blocul turn R 1, scările 1 şi 2, din zona Viitorul (Calea Bucureşti). Pentru această lucrare de termoizolare nu exista autorizaţie de construire, iar constructorul nu avea nici acordul primăriei pentru amplasarea schelelor pe domeniul public. Ca atare, firma constructoare – SC TOP LEVEL SRL, al cărei administrator este Emilian Dincă – a primit o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de construire şi riscă încă o amendă asemănătoare pentru amplasarea schelelor. Şi asta n-ar fi nimic, dar Poliţia Locală Craiova a sistat şi lucrările de anvelopare a blocului, până la intrarea în legalitate.
Acelaşi constructor a mai fost prins în ilegalitate cu o altă lucrare. Este vorba despre termoizolarea unui bloc situat lângă Colegiul Naţional „Elena Cuza“, deasupra uneia dintre filialele ING. Poliţiştii locali s-au arătat nemulţumiţi de faptul că şi acolo schelele au restricţionat trecerea cetăţenilor pe trotuar, tot fără acordul primăriei. În acest din urmă caz, firma şi-a desfiinţat schelele înainte de a finaliza termoizolarea întregului bloc.

Şi asociaţiile pot fi sancţionate

Reprezentanţii Poliţiei Locale atrag atenţia asociaţiilor de locatari că pot fi sancţionate în cazul în care nu au obţinut autorizaţie de construire pentru termoizolare sau nu prevăd în contractul cu firma de construcţii ca aceasta din urmă să obţină de la primărie autorizaţia de construire pentru această lucrare. La rândul lor, firmele de construcţii se pot alege cu sancţiuni dacă „uită“ să-şi ia de la primărie acordul pentru amplasarea schelelor, pentru a nu mai plăti taxele aferente.
„Anveloparea blocurilor nu se mai poate face acum parţial, doar pentru anumite apartamente sau scări, ci trebuie să vizeze întreaga construcţie. În cazul clădirilor care sunt mai înalte de P+3, asociaţia sau constructorul au obligaţia de a obţine autorizaţie de construire, altfel vor răspunde contravenţional.
De asemenea, firma constructoare este obligată ca, înainte de demararea lucrărilor, să obţină acordul primăriei pentru amplasarea schelelor pe domeniul public“, a precizat Mihai Pistolea, şeful Serviciului Disciplina în Construcţii şi Control Comercial din cadrul Poliţiei Locale Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII