27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞomerii de la azil

Şomerii de la azil

Pentru 122 de angajaţi ai Căminului de Bătrâni din Craiova, astăzi este ultima zi de lucru în această instituţie. De mâine, aceştia vor fi şomeri, deoarece li se termină perioada de preaviz. Din totalul de 312 angajaţi, câţi erau la începutul anului la Cămin, rămân 152, numărul celor care au fost daţi afară fiind iniţial mai mare, 160. Între timp, unii dintre ei şi-au găsit un alt loc de muncă. „Acestea sunt condiţiile impuse de procesul de reorganizare şi nu avem de ales“, a spus Dina Popa, directoarea Căminului de Bătrâni Craiova. Măsura restructurării a fost luată pe 10 februarie, în consiliul local şi, potrivit autorităţilor, aceasta se impunea în vederea respectării HG nr. 23/2010, privind standardele de cost pentru serviciile sociale. Prin urmare, din februarie şi până în luna mai, angajaţii respectivei instituţii au fost triaţi după mai multe criterii: competenţă, rezultate şi după cunoştinţele de care au dat dovadă în urma unei testări.
S-ar putea spune că transformările de la Cămin au început mult mai devreme, când un control făcut de Inspecţia Muncii, reprezentată în Craiova de o singură persoană, a scos la iveală o serie de nereguli la Serviciul Public de Asistenţă Socio-Medicală. După verificările „impuse de la centru“, Inspecţia Socială Dolj a amendat conducerea căminului, din cauza neregulilor constatate, cu 3.000 de lei şi a impus reorganizarea instituţiei, care presupune şi ca bătrânii care nu au domiciliul în Craiova să fie externaţi şi trimişi către localităţile de domiciliu. Ca urmare, 150 de beneficiari din 350 au fost scoşi pe poarta Căminului şi conducerea decapitată, conducere care, la drept vorbind, a comis o serie de nereguli, stând dovadă în acest sens sesizările repetate venite chiar din rândul angajaţilor.
Că modificările au fost sau nu de bun augur, rămâne de văzut, mai ales că angajaţii spun mai pe şoptite că: „Au redus personalul să-i mănânce viermii pe bătrâni. Au redus bugetul şi nu au o lingură de detergent, nu au o compresă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII