15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul nu mai privatizează Tarom

Guvernul nu mai privatizează Tarom

Guvernul a menţinut în scrisoarea de intenţie la noul acord cu FMI obiectivul de a privatiza Oltchim, complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, însă la Tarom, iniţial propusă spre privatizare, va vinde doar un pachet minoritar, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.
În scrisoarea de intenţie către FMI de la evaluarea precedentă, guvernul îşi asumase că, până la sfârşitul lunii aprilie, va finaliza analiza în vederea identificării unui investitor strategic la Tarom.
Potrivit surselor, autorităţile române şi reprezentanţii FMI au decis că operatorul de transport aerian nu va fi vândut, însă nu au ajuns la un acord în ceea ce priveşte dimensiunea pachetului minoritar care va fi cedat.
De asemenea, guvernul va continua programele de vânzare a pachetelor minoritare la Petrom (10%), Transelectrica (15%), Transgaz (15%) şi Romgaz (15%).
La Compania Naţională a Huilei, cel mai mare datornic la buget, şi Termoelectrica, autorităţile trebuie să separe activităţile viabile de cele neviabile, anterior oricărei decizii de privatizare sau închidere.  La celelalte companii va continua procesul de eficientizare, iar mecanismele de reducerea a arieratelor, fie prin compensare, fie prin ştergere directă, vor necesita consultări prealabile cu Comisia Europeană pentru a se stabili dacă reprezintă o formă de ajutor de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU