12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare pentru economista Militaru

Închisoare pentru economista Militaru

Judecătorii Tribunalului Dolj au condamnat-o pe Manuela Militaru, economistă în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea Manuelei Militaru la începutul lunii martie, după ce s-a stabilit că, în cursul anului 2010, femeia a pretins şi primit de la mai mulţi denunţători suma de 27.000 de euro. În schimbul banilor, economista DSP Dolj le-a promis că poate interveni pe lângă şefii unor instituţii publice din Craiova pentru a-i angaja. Mai exact, anchetatorii au stabilit că Militaru a cerut şi primit sume între 650 şi 5.000 de euro şi sume între 1.400 şi 10.000 de lei pentru a interveni pe lângă persoanele din conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova, DSP sau Garda de Mediu Dolj în vederea angajării mai multor persoane ca asistent medical sau economist.
În baza probelor strânse în acest caz de ofiţerii DGA Craiova, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore, iar pe 8 martie au prezentat-o în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, în aceeaşi zi Manuela Militaru fiind arestată pentru 29 de zile.

A „adunat“ aproximativ 40.000 de euro din promisiuni

Pe parcursul cercetării judecătoreşti s-a stabilit că femeia a primit bani de la 18 persoane în schimbul promisiunilor de angajare, sumele totale primite de Manuela Militaru fiind de fapt de 31.150 de euro şi 33.100 de lei. Acestea sunt numai persoanele care au depus plângere împotriva economistei şi de care au aflat anchetatorii. Pot exista însă şi oameni care chiar s-au ales cu un loc de muncă în schimbul banilor şi nu au mai depus plângere împotriva „pilei“ lor. Totuşi, potrivit oamenilor legii, în urma anchetei nu au fost obţinute indicii despre faptul că femeia chiar ar fi angajat persoane cărora le-a cerut bani.
Ulterior, pe 1 aprilie, inculpata a fost trimisă în judecată, iar joi, pe 28 aprilie, Tribunalul Dolj s-a şi pronunţat în acest dosar. Judecătorii au condamnat-o pe Manuela Militaru la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată şi au obligat-o să restituie toţi banii obţinuţi de la cele 18 persoane care au depus plângeri împotriva ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII