14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii primesc Lumină de la Ierusalim

Gorjenii primesc Lumină de la Ierusalim

Credincioşii care vor veni la biserică în Noaptea de Înviere vor lua lumină din flacăra sfântă, adusă pentru prima dată în judeţul Gorj de la Ierusalim, de la Sfântul Mormânt

Preotul Ionuţ Câmpeanu (foto), protopopul de Târgu Jiu, a declarat că o delegaţie de preoţi şi mireni va merge la Bucureşti, pe Aeroportul Otopeni, acolo unde va ateriza aeronava trimisă special la Ierusalim: „O delegaţie condusă de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul va aduce sâmbătă seară Lumina Sfântă de la Ierusalim. Patriarhia Română a informat că delegaţia va ajunge în jurul orei 18.00. Lumina Sfântă va fi oferită credincioşilor aflaţi la Catedrala Patriarhală, la slujba de Înviere, condusă de Patriarhul Daniel, dar şi delegaţilor veniţi de la eparhiile din ţară“, a spus preotul Ionuţ Câmpeanu, protopop de Târgu Jiu.
Lumina Sfântă va ajunge şi la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din centrul municipiului Târgu Jiu. „O bucurie mai mare nici că se putea. Vom lua Lumină Sfântă de la Ierusalim. Este ca un vis devenit realitate. De ani de zile am tot plănuit că voi merge la Ierusalim, la Sfântul Mormânt al Mântuitorului Hristos, şi nu am reuşit. Sunt foarte bucuroasă“, a spus una dintre credincioasele prezente la biserică în Joia Mare. „Fiul Lui Dumnezeu a Înviat după ce s-a adus pe sine ca jertfă pentru noi, oamenii. Prin Învierea Lui Hristos, noi am primit adevărul, lumina, iar în Noaptea de Înviere primim încă o dată această Lumină Sfântă, adusă chiar de la Ierusalim. Învierea Lui Hristos ne arată victoria finală a binelui în această lume. Trebuie să avem credinţă“, a afirmat preotul Dragomir Ţicleanu, de la Parohia Frasinu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII