21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicamente pentru bolnavii de cancer

Medicamente pentru bolnavii de cancer

Unii bolnavi de cancer de la Spitalul „Filantropia“ Craiova şi-ar putea relua de mâine tratamentul cu medicamente injectabile.
Managerul unităţii sanitare a dispus vineri achiziţionarea în regim de urgenţă a medicamentelor, nu înainte de a-şi muştrului propriii angajaţi, pe motiv că i-ar fi ascuns această situaţie.

Managerul susţine că nu a ştiut

De fapt, managerul Mihaela Tătaru-Abagiu ar fi aflat chiar de la ziarişti că bolnavii de cancer nu au medicamente, vineri dimineaţă, când aceştia au întrebat-o ce are de gând pentru a rezolva această problemă. „Ce problemă? Sunt stocuri suficiente de medicamente pentru bolnavii de cancer, în farmacia spitalului“, a răspuns iniţial.
S-a lămurit însă că lucrurile nu stau aşa după ce şi-a chemat angajaţii care se ocupă de achiziţiile de medicamente pentru programul naţional de oncologie.
De faţă cu ziariştii, dr. Doriana Duţă, coordonatorul Programului Naţional de Cancer, şi conf. dr. Mihaela Dănciulescu, şefa Secţiei oncologie, i-au comunicat că, de fapt, în farmacie nu mai sunt decât patru sortimente de medicamente.
În acel moment, managerul a avut o revelaţie şi a întrebat ce se poate face pentru a achiziţiona medicamente în regim de urgenţă.
„Se va face achiziţia şi luni sau marţi vor veni medicamentele pentru bolnavii care nu pot amâna tratamentul. Pentru ceilalţi bolnavi, apreciem că medicamentele vor putea fi achiziţionate în aproximativ zece zile“, a declarat dr. Doriana Duţă.
Spitalul „Filantropia“ are probleme încă de la 1 aprilie cu asigurarea medicamentelor injectabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS